Florian Coldea, audiat din nou în Comisia SRI, în plin scandal al protocoalelor (VIDEO)

Florian Coldea, audiat din nou în Comisia SRI, în plin scandal al protocoalelor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Audiere mult aşteptată, joi, în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.
Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, urmează să vină din nou în Parlament, după ce, pe 13 martie, a mai fost audiat timp de şapte ore.

El a declarat atunci, la finalul audierilor, că a oferit „răspunsuri proactive” la toate întrebările şi că şi-a rezervat dreptul de a reveni la comisie cu noi detalii.

Audierile de joi sunt programate de la ora 11.00.

Potrivit şefului Comisiei SRI, Claudiu Manda, discuţiile vor viza relaţia SRI cu parchetele, cu partide politice şi cu mass-media.
„Eram la relaţia domniei sale cu zona de Parchete, cu zona de partide politice, nu ştiu cât am reuşit să aprofundăm, plus zona de mass-media, după care toate celelalte elemente punctuale pe care le-au transmis cei care au venit la comisie şi ne-au spus că ar avea legătură cu domnul Coldea. Toate referire doamnei Udrea la domnul Coldea, toate referirile domnului Dragnea la domnul Coldea”, a precizat Manda, conform news.ro.

„Eu cred că am reuşit să atingem toate subiectele de pe agenda membrilor comisiei, unele dintre ele au fost deja vehiculate în spaţiul public. Pentru aprofundarea unora mi-am rezervat dreptul, cu care membrii comisiei au fost de acord, de a reveni la comisie cu noi detalii care ar putea fi de interes când se vor finaliza o serie de chestiuni aflate în derulare. Cred că am oferit răspuns în mod proactiv la toate întrebările adresate. Răspunsurile s-au referit la o serie de chestiuni, alegaţii, acuzaţii vehiculate în spaţiu public ale unor foşti sau actuali beneficiari şi parteneri instituţionali, jurnalişti, oameni din media care ne acuză astăzi, dintre care pot să vă spun că o parte ne cultivau cu multa insistenţă, dar şi ale unor foşti colaboratori din cadrul instituţiei, rezervişti”, a declarat Florin Coldea, pe 13 martie.

Fostul prim-adjunct al directorului SRI a mai spus că a fost abordat şi subiectul protocoalelor de cooperare cu parchetele, susţinând că folosind aceste protocoale de-a lungul timpului sau pe perioada mandatului său SRI a prevenit şi contracarat riscuri la adresa României.

Coldea a precizat că s-a discutat „şi despre sintagmele cu care astăzi este redefinit statul de către unele voci (statul paralel, n.r.)”.

„Eu nu înţeleg această sintagmă, dar mă pot referi doar la statul vertical, pe care l-am servit puternic şi protectiv în slujba României şi pe care îl cunosc şi în care s-au făcut eforturi deosebite pentru consolidarea domniei legii”, a punctat Florian Coldea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.