Florian Coldea se va prezenta din nou pentru audieri la comisia de control SRI

Florian Coldea se va prezenta din nou pentru audieri la comisia de control SRI

Claudiu Manda, preşedinte al comisiei parlamentare de control al activităţii SRI, a anunţat marţi că a stabilit în comun acord cu fostul prim-adjunct al serviciului, Florian Coldea, ca acesta să se prezinte pe 5 aprilie în Parlament pentru a continua audierile.

Florian Coldea s-a prezentat pentru prima dată în faţa comisiei pe 13 iunie, când a fost audiat peste 6 ore, dar ulterior Claudiu Manda a afirmat că nu s-au putut atinge toate subiectele dorite, iar audierea va continua.

În prima audiere, că au existat mandate de siguranță națională inclusiv pe vulnerabilități de corupție sau de evaziune fiscală.

”Am discutat doar o parte din aspecte: relația cu Maior, procedurile din SRI, deciziile CSAT care vizau activitatea SRI, despre protocoale, despre mandatele de siguranță națională, despre ce înseamnă magistrați desemnați pe mandatele de siguranță națională, relația cu partidele politice și cu Guvernul și relația sa și a SRI cu DIICOT și Bica. Am atins subiectul legat de ANAF și relația SRI-ANAF”, a declarat Manda, la finalul audierilor.

Ultima oră
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)
21:44 - Premierul Florin Cîțu: „Congresul PNL se va desfășura în condiții de legalitate” / „Nu ar trebui să existe niciun fel de restricții pentru persoanele vaccinate”