Florin Cîțu, la evenimentul ”Senatul copiilor”: „Din ce în ce mai mult copiii sunt atenţi la ceea ce se întâmplă pe scena politică şi este bine aşa”

Florin Cîțu, la evenimentul ”Senatul copiilor”: Din ce în ce mai mult copiii sunt atenţi la ceea ce se întâmplă pe scena politică şi este bine aşa”
Sursa Foto: Facebook/ Florin Cîțu

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a menționat miercuri că este important ca parlamentarii să invite și copii „la masa discuțiilor, atunci când deciziile sunt luate în beneficiul lor”.

Cu ocazia Zilei Copilului, Senatul a organizat un grup de prietenie pentru copii, astfel încât să fie consultaţi  când se iau hotărâri legislative care îi privesc, ca o metodă de a pune pe lista Parlamentului preocupările copiilor.

Ce a transmis Florin Cîțu de Ziua Copilului

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat că „Mă bucur foarte tare să văd interesul pentru Senatul României şi pentru politică. Se pare că oamenii nu prea apreciază clasa politică, dar, dacă mă uit astăzi aici, se pare că oamenii vor să înţeleagă ce se întâmplă în această clădire. Este o zi specială astăzi – Ziua copilului. (…) Copii din Bucureşti şi din toate zonele ţării, dar şi copii din Ucraina vin astăzi aici pentru a se bucura de ziua lor, dar şi pentru a învăţa din drepturile lor. Copiii reprezintă un sfert din populaţia României şi o cincime din populaţia Uniunii Europene. Ei sunt şi viitorul, dar şi prezentul. Ca parlamentari ne dorim, sper să reuşim de cele mai multe ori, să adoptăm legi bune pentru cetăţeni şi mai ales pentru copii. Este important să le oferim copiilor şansa de a-şi spune părerea, de a fi la masa discuţiilor atunci când deciziile sunt luate în beneficiul lor”, citat de Agerpres.

El a anunţat lansarea, de la 1 Iunie, a platformei online senatjunior.ro, un instrument pentru copii, prin care pot învăța cum funcţionează legile, dar deține şi multe date despre procesul legislativ, conform Digi24.ro.

„Cred în consultare şi în ideile copiilor, de aceea Senatul României va avea un grup de prietenie pentru copii. (…) Din ce în ce mai mult copiii sunt atenţi la ceea ce se întâmplă pe scena politică şi este bine aşa”, a spus Florin Cîţu.

Bode, despre „Ziua porților deschise pentru copii” de la MAI

Aproape 5.000 de vizitatori au fost, luni, la „Ziua porților deschise pentru copii” de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Dintre aceștia, peste 3.000 au fost copii veniți în sistem organizat. „Ministerul Afacerilor Interne a fost ”sub asediul” veseliei și exuberanței”, a transmis ministrul Lucian Bode.

„Am avut un joc de roluri intitulat “ministru pentru o zi” în care, în mod simbolic, un copil a preluat comanda Ministerului Afacerilor Interne

Cei mici și-au întâlnit eroii, au descoperit din tainele profesiei de polițist, jandarm, pompier, au aflat poveștile din spatele tututor uniformelor structurilor Ministerului de Interne și au făcut parte din lumea lor, chiar și pentru o zi”, a scris ministrul de Interne, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:46 - Serghei Lavrov cere desființarea NATO: După dispariția URSS, nu mai există nici scopul existenței acestei alianțe / Occidentul a declanșat un război împotriva Rusiei
09:17 - Avertisment pentru Elon Musk: Twitter ar putea fi interzisă în UE dacă nu respectă regulile privind moderarea postărilor
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar