Focar de COVID-19 la două cămine de copii din județul Neamț: 61 de angajați au fost testați pozitiv cu noul coronavirus

Focar de COVID-19 la două cămine de copii din județul Neamț: 61 de angajați au fost testați pozitiv cu noul coronavirus
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Autoritățile din județul Neamț sunt în alertă după ce două focare de COVID-19 au izbucnit la două centre din Piatra Neamț și Păstrăveni unde sunt plasați spre îngrijire copii și tineri cu probleme psihice. Nu mai puțin de 61 de angajați ai celor două centre au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Neamţ, Magda Vasilache, cele două focare au fost depistate după ce au fost testaţi 487 de salariaţi, din care 34 au ieşit pozitiv cu coronavirus, şi 120 de beneficiari, din care 27 de pacienţi infectaţi cu noul Sars Cov-2. Majoritatea cazurilor confirmate în ultimele 24 de ore sunt ale angajaţilor şi asistaţilor de la cele două centre rezidenţiale.

Situația ar putea fi și mai gravă în condițiile în care mai există teste ale căror rezultate nu au venit, precizează autoritățile din județul Neamț. În judeţul Neamţ au fost confirmate până acum 617 cazuri de îmbolnăvire, dintre care 69 doar în ultimele 24 de ore.

Mai multe focare de COVID-19 au fost descoperite în România în ultimele zile

Deși autoritățile din România se pregătesc să relaxeze restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, în ultima perioadă au apărut mai multe focare de COVID-19. Cel mai recent caz a avut loc joi la Sibiu, la o fabrică din domeniul industriei alimentare. Mai exact patru angajați ar fi fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Nu mai pușin de 80 de persoane, angajate în cadrul fabricii, au fost plasate în carantină.

De asemenea, miercuri, un focar de COVID-19 a izbucnit la Centrul de Recuperare Dărmănești din județul Bacău, unde infectați cu noul coronavirus sunt 20 de salariați și 41 de beneficiari ai centrului.

Beneficiarii depistați pozitivi și asimptomatici, vor rămâne la nivelul Centrului, împreună cu personalul depistat pozitiv și asimptomatic în vreme ce beneficiarii depistați negativ, împreună cu personalul depistat negativ, vor fi mutați în structura exterioară a unității, în corpul administrativ.

Bilanțul pandemieid e COVID-19 în România

Ultimul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România indică faptul că peste 14.400 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus. De asemenea, numărul cazurilor fatale a ajuns la 888, potrivit unui raport publicat joi de Grupul de Comunicare Strategică. Până în momentul de față, 234 de pacienți sunt internați la ATI. În prezent, 6.144 de persoane au fost declarate vindecate.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis luni că, până acum 2.419 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus: 1.387 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 304 în Germania, 79 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 96 de cetățeni români aflați în străinătate, 29 în Italia, 19 în Franța, 30 în Marea Britanie, 8 în Spania, 5 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat.

În același timp, 21 de români din străinătate au fost declarați vindecați, după cum urmează: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Urmăriți B1TV.ro și pe