Focșani: Tânăra care a contestat condițiile din Spitalul de Urgență din oraș a ales să nască acasă

Focșani: Tânăra care a contestat condițiile din Spitalul de Urgență din oraș a ales să nască acasă
Foto: vranceamedia.ro

Raluca Maria Simion, tânăra care înainte de a naște cel de-al doilea copil a trimis reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Focşani o solicitare în care cere să i se respecte condiţiile de internare şi tratament, a născut acasă cu ajutorul unei moaşe profesioniste, informează Adevărul. Nașterea a fost considerată un succes, femeia aducând pe lume un băiețel sănătos.

Tânăra a luat decizia de a naște acasă dezamăgită de răspunsul primit de la reprezentanții unității medicale dar și din cauza fricii de spital și a problemelor cu care se confruntă unitățile spitalicești.

"A fost o naştere foarte uşoară. Bineînţeles că m-am documentat înainte, am avut conversaţii cu alte mămici care au născut cu moaşe şi am luat legătura cu o moaşă profesionistă care să mă asiste la naştere. Medicul care mi-a urmărit tot timpul sarcina şi-a dat acordul şi din punctul meu de vedere a fost foarte bine, pentru că am fost lăsată să aleg ce am considerat eu că este bine. Aş mai face asta o dată, având în vedere că la naşterea primului copil lucrurile au decurs mai greu şi cu mici probleme. Acum, recuperarea a fost mai rapidă, fără complicaţii. După 10 ore de la naştere eram deja în parc la plimbare cu celălalt copil", a declarat Raluca Simion pentru sursa citată.

În cerearea adresată spitalului „Sf. Pantelimon” din Vrancea, Raluca solicita, printre altele, să i se permită soţului ei să-i fie alături la naştere, să fie tratată cu răbdare de cadrele medicale sau ca micuţului ei să nu i taie cordonul ombilical imediat după naştere.

Ultima oră
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia