Fost lider al PD Covasna, bătut de tineri pe stradă, pe motiv că nu vorbea limba maghiară

Fost lider al PD Covasna, bătut de tineri pe stradă, pe motiv că nu vorbea limba maghiară
Foto: ziarelive.ro

Fostul lider al PD Covasna Gheorghe Preduţ a depus o plângere la Poliţie, reclamând că în noaptea de Revelion a fost bătut pe stradă, în zona Tribunalului Covasna, de un grup de tineri, pe motiv că nu cunoaşte limba maghiară.

Gheorghe Preduţ, fost preşedinte al PD Covasna în perioada 1994-2001, le-a spus poliţiştilor că tinerii i-au adresat întrebări în limba maghiară, iar după ce le-a răspuns că nu vorbeşte această limbă a fost luat la bătaie.

„Am fost acostat de cinci-şase tineri, care mi-au pus întrebări în limba maghiară. Le-am spus frumos că nu ştiu limba maghiară şi m-au luat la bătaie. Am multiple leziuni şi o coastă ruptă, am fost la spital, mi-au făcut o perfuzie, ecografie, analize specifice. Dacă îmi spunea cineva că se poate întâmpla aşa ceva în municipiul Sfântu Gheorghe, nu-l credeam”, a afirmat Preduţ, precizând că şi-a acoperit faţa pentru a se proteja şi că nu i-a putut vedea pe agresori, notează Mediafax.

Reprezentantul Poliţiei a mai spus că în zona în care a avut loc incidentul nu există camere de supraveghere, dar că „poliţiştii fac toate eforturile pentru prinderea agresorilor”.

În urma incidentului, Preduţ a fost transportat la Spitalul Judeţean, în urma loviturilor fiindu-i ruptă o coastă.

Urmăriți B1TV.ro și pe