Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop rămân în arest. Decizia este definitivă

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop rămân în arest. Decizia este definitivă

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop rămân în arest, în dosarul în care sunt acuzaţi de luare de mită, respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al lui Horia Simu, a decis definitiv instanţa supremă, informează Mediafax.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestațiile formulate de cei doi, menținând decizia pronunțată în 2 septembrie.

Potrivit anchetatorilor, Șerban Pop i-ar fi cerut omului de afaceri Horia Simu 1,5 milioane de euro, amenințându-l cu arestarea. Acesta spunea că are legături la DIICOT și poate influența o soluție în dosarul lui Simu pentru suma de 1,5 milioane euro.

În cele din urmă, cei doi s-au înțeles pentru suma de 80.000 de euro, pentru care au fost încheiate contracte de asistență juridică. Alți 150.000 de euro i-au fost înmânați lui Pop într-un plic.

Unul dintre intermediarii din acest caz este fostul consilier al Alinei Bica, Florentin Mihăilescu, care ar fi primit 20.000 de euro, dintre care 17.500 de euro ar fi ajuns la Alina Bica. Fosta șefă a DIICOT a primit mita în apartamentul său.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost arestată preventiv şi în perioada 22 noiembrie 2014 – 21 aprilie 2015, iar în prezemt este judecată în două dosare de corupție, în care a fost arestată pentru cinci luni.

Ultima oră