Fostul viceprimar Tudor Ionescu e coleg cu Viorica Dăncilă la BNR: „Tudy”, cum e cunoscut în presa tabloid, a fost angajat consultant în departamentul de economie verde

Fostul viceprimar Tudor Ionescu e coleg cu Viorica Dăncilă la BNR: „Tudy”, cum e cunoscut în presa tabloid, a fost angajat consultant în departamentul de economie verde
Foto: Facebook @ Tudor - Tim Ionescu

Tudor Tim Ionescu, fost viceprimar al Capitalei în perioada 2016-2020, a fost angajat consultant la Banca Națională a României, potrivit surselor consultate de Economedia. Cunoscut sub numele de Tudy în presa tabloid, el a fost ani de zile în atenția publicațiilor de can-can pentru relația amoroasă pe care a avut-o cu Oana Zăvoranu.

Nu este prima angajare la BNR care ridică semne de întrebare. Cunoscută pentru un mandat de premier plin de gafe și stângii, Viorica Dăncilă a ajuns consultant al guvernatorului BNR, iar Mugur Isărescu spunea că este foarte disciplinată și că „studiază” economia verde.

Tudor „Tudy” Ionescu, angajat consultant la BNR în departamentul de economie verde

Tudor Tim Ionescu a fost angajat în urmă cu o lună la Cancelaria BNR, în departamentul sustenabilitate și economie verde, pe funcția de „consultant strategie”, conform informațiilor obținute de publicația citată.

În vârstă de 36 de ani, Tudor Tim Ionescu a fost viceprimar al Capitalei din partea ALDE și consilier general, între 2016 și 2020, dar nu a mai obținut un post în primărie după alegerile locale din toamna anului 2020.

Informațiile din presă arată că nașul lui Tudor Tim Ionescu ar fi Călin Popescu-Tăriceanu, care ar fi fost coleg de afaceri cu tatăl său, iar cei doi ar fi făcut și afaceri împreună, potrivit .

Pe rețeaua socială Linkedin, Tudy Ionescu susține că vorbește fluent patru limbi străine, engleză, spaniolă, franceză și italiană, dar și chineză, și olandeză. Totodată, spune că ar fi absolvit Universite Libre de Bruxelles.

„Capacitățile mele de a mă adapta și de a rezista în situații imprevizibile, precum și abilitatea mea de a comunica informații într-o manieră plăcută celor mai diverse tipologii de public, pe care le-am dobândit prin activitățile mele de trainer, vorbitor și antrenor, mă ajută la organizarea și îndeplinirea obiectivelor mele în cel mai bun mod posibil”, se descrie Tudy Ionescu pe Linkedin, în limba engleză.

Nu numai activitatea politică l-a adus în atenția presei pe Tudor Tim Ionescu, care are un trecut monden controvesat și care în urmă cu 10 ani a avut o relație cu Oana Zăvoranu și a ajuns, astfel, în prim-planul ziarelor mondene. Publicațiile de profil scriau că tocmai Tudy ar fi fost motivul despărțirii dintre Oana Zăvoranu și Pepe.

Urmăriți B1TV.ro și pe