Fragmentele din racheta chinezească s-au prăbușit pe Pământ, fără incidente. Unde au ajuns resturile care au provocat îngrijorare și ce s-a văzut pe cer (VIDEO)

Fragmentele din racheta chinezească s-au prăbușit pe Pământ, fără incidente. Unde au ajuns resturile care au provocat îngrijorare și ce s-a văzut pe cer (VIDEO)
Sursa Foto: Hepta

Fragmentele rachetei chinezești, care au îngrijorat specialiștii mai bine de o săptămână, au intrat în atmosferă duminică dimineață. Din fericire, nu au căzut într-o zonă populată, așa cum se temeau experții, ci în Oceanul Indian, după cemare parte din componente au ars la reintrarea în atmosferă.

Partea principală din uriaşa rachetă care a lansat primul modul al Chinei pentru staţia spaţială Tianhe a ajuns la vest de arhipelagul Maldive. Presa chineză a raportat că părţi ale rachetei au reintrat în atmosferă la ora Chinei 10:24.

Racheta Long March 5B a lansat, pe 29 aprilie, primul modul al Chinei pentru staţia spaţială Tianhe. Se întâmplă adeseaca părţi din rachete să cadă înapoi pe Pământ, dar cazul acesteia a stârnit îngrijorări din cauza lipsei controlului.

Specialiștii s-au temut că restul de 21 de tone s-ar putea prăbuși într-o zonă populată, cum ar fi Madrid,New York, Los Angeles, Madrid, Rio de Janeiro, capitala Nigeriei,Abuja, sau Beijing, potrivit nbcnews.com.

Nu cred că oamenii ar trebui să ia măsuri de precauție. Riscul ca să apară unele daune sau să lovească pe cineva este destul de mic, nu este neglijabil, s-ar putea întâmpla, dar riscul ca acesta să ne lovească este incredibil de mic. Ne aşteptăm să reintre în atmosferă întrre 8 şi 10 mai. Iar în această perioadă de 2 zile, ea va ocoli Pământul de 30 de ori”, a declarat Jonathan McDowell, astrofizician la Centrul de Astrofizică al Universităţii Harvard, înainte de prăbușire.