Funcţionarii ANAF, scrisoare deschisă pentru politicieni: Dacă doriți un stat de drept, modificați legile în favoarea contribuabililor de bună-credință și dați-ne posibilitatea să ne luptăm cu cei de rea-credință

Funcţionarii ANAF, scrisoare deschisă pentru politicieni: Dacă doriți un stat de drept, modificați legile în favoarea contribuabililor de bună-credință și dați-ne posibilitatea să ne luptăm cu cei de rea-credință
Foto: fluierul.ro

Funcţionarii publici critică proliticienii de prim-rang pentru faptul că nu își asumă responsabilitatea cu privire la ”față de legile strâmbe și nedrepte pe care funcționarii publici din cadrul ANAF trebuie să le aplice”, informează Digi 24. Într-o scrisoare deschisă, adesată președintelui și premierului, reprezentanții Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP) își exprimă nemulțumirile cu privire la intervenția politicienilor în scandalul evacuării Antenelor.

„Sindicatul Național al Funcționarilor Publici – SNFP critică lipsa asumării responsabilității oamenilor politici de prim rang, față de legile strâmbe și nedrepte pe care funcționarii publici din cadrul ANAF trebuie să le aplice. Ne surprinde să constatăm că se confundă aplicarea legii – bună sau rea, acceptată sau nu de contribuabili – cu calitatea actelor normative emise de Parlament și Guvern.

Stimate Domnule Președinte al României, stimate domnule Prim-Ministru, dacă doriți un stat de drept, modificați legile în favoarea contribuabililor de bună-credință și dați-ne posibilitatea, prin intermediul lor, să ne luptăm cu cei de rea-credință, protejați-ne prin statute speciale, în fața acestora, pentru a putea colecta mai eficient taxele și impozitele atât de necesare finanțării domeniilor de interes național, precum sănătătea și învățământului și, de ce nu, pentru a fi și noi, funcționarii publici, apreciați de comunitate”, se arată în scrisoarea citată.

Funcționarii publici îi acuză pe cei aflați în fruntea statului că se ascund când oamenii critică nedreptățile, însă nu recunosc atunci când o lege este proastă.

”Este ușor să vă ascundeți în spatele funcționarilor publici, dând vina pe ei atunci când un contribuabil precum un post de televiziune important, cu impact în conservarea sau știrbirea imaginii dumneavoastră, precum Antena 3, critică nedreptatea pe care o lege aprobată și promulgată de domniile voastre o creează, dar, mai greu este să spuneți că legea este proastă și că dumneavoastră, prin aparatul guvernamental, obligați funcționarii, în spatele cărora ieri v-ați ascuns, să o aplice. Zilnic, funcționarii publici, angajați ai ANAF, în exercitarea atribuțiilor de executare silită se confruntă cu situații similare, sau poate chiar mai grave, generate de aplicarea legilor strâmbe, neprietenoase și greu de implementat. Injuriile, jignirile și uneori violența fizică sunt mereu prezente în activitatea curentă a funcționarilor publici cu atribuții în impunerea autorității de stat.

Stimați și distinși domni, promovați și promulgați acte normative coerente, care să ducă atât la întărirea statului de drept, cât și la creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile publice”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

Urmăriți B1TV.ro și pe