Gabriela Firea: Greva de la metrou ar putea bloca Bucureştiul. Ministerul Transporturilor să identifice urgent soluţii

Gabriela Firea: Greva de la metrou ar putea bloca Bucureştiul. Ministerul Transporturilor să identifice urgent soluţii

Primarul general Gabriela Firea avertizează că greva de la metrou ar putea bloca Bucureștiul și cere reprezentanților Ministerului Transporturilor să găsească soluții astfel încât aceasta să fie anulată.

„Fac apel la responsabilitatea şi profesionalismul reprezentanţilor Ministerului Transporturilor să identifice urgent soluţii, astfel încât greva generală de la metrou să fie anulată, pentru că un astfel de eveniment ar afecta serios viaţa bucureştenilor”, a transmis, duminică, primarul Capitalei, printr-un comunicat de presă, informează Agerpres.

În acest context, Gabriela Firea a amintit că a solicitat, în repetate rânduri, ca metroul să fie transferat la Primăria Capitalei, pentru ca aceasta să investească şi să asigure „un transport public modern, integrat şi eficient, aşa cum se întâmplă în toate oraşele europene”.

„Dar, ca şi în cazul Centurii Capitalei, interesul public nu a fost suficient de convingător. În ciuda eforturilor Primăriei Capitalei de a dovedi că este capabilă să asigure tot ceea ce este nevoie pentru ca situaţii ca aceea de acum să nu se întâmple, alte interese sunt, se pare, luate în considerare. Dacă nu se doreşte transferul metroului în administrarea Primăriei Capitalei, aşa cum prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Capitalei (PMUD), document strategic realizat sub coordonarea specialiştilor BERD, măcar să se transfere staţiile, care arată deplorabil şi pe care Primăria Capitalei le poate reabilita. Vrem să investim în siguranţa şi confortul celor aproape 1 milion de bucureşteni care folosesc zilnic metroul”, a precizat Firea.

Aceasta a mai precizat că nu are posibilitatea legală de a interveni în acest conflict însă a dat asigurări că dacă greva generală de la metrou va fi declanșată săptămâna viitoare, „Societatea de Transport Bucureşti va scoate în traseu toate vehiculele disponibile iar această măsură va fi menţinută şi în afara orelor de vârf, până la reluarea circulaţiei pe reţeaua de metrou”, se mai arată în comunicatul citat.

Sindicaliştii de la Metrorex au decis ca miercuri, 21 noiembrie, garniturile de tren să nu circule în intervalul 8-16.