Magistraţii cer EXPLICAŢII despre implicarea SRI în dosarul ‘Gala Bute’. ICCJ a admis cererea lui Rudel Obreja (VIDEO)

Magistraţii cer EXPLICAŢII despre implicarea SRI în dosarul 'Gala Bute'. ICCJ a admis cererea lui Rudel Obreja (VIDEO)

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție(ICCJ) au admis cererea înaintată de avocatul fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Mai exact, acesta a cerut, vineri, instanţei să transmită către DNA o solicitare de lămuriri privind implicarea SRI în dosarul „Gala Bute”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„În spaţiul public a apărut un protocol încheiat între SRI şi PÎCCJ. Legat de acest dosar, a fost emis în 21 aprilie 2015 un comunicat în care este prezentată situaţia şi, în final, se spune că procurorii au beneficiat de sprijin al SRI. Solicităm să emiteţi adresa către DNA să ni se comunice dacă a existat un plan comun de acţiune, dacă a fost constituită echipă operativă comună şi dacă DNA a comunicat operativ modul de valorificare a informaţiilor sau sesizărilor de la SRI şi dacă SRI a sprijinit efectuarea constatării tehnice. Invocăm aceste lucruri pentru a beneficia de dreptul la un proces echitabil şi pentru a face apărări. Dacă veţi încuviinţa, ne rezervăm dreptul de a solicita anularea acestui protocol. El este desecretizat, a fost denunţat, dar a produs efecte. Vrem să vedem dacă a produs efecte şi în această cauză”, a solicitat Dan Lupaşcu, avocatul lui Rudel Obreja, în instanţă, scrie stiripesurse.ro.

Totodată, apărătorul a mai solicitat şi analizarea protocolului încheiat între Serviciul Român de Informaţii şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, încă secret.

Tags: