Galați: 420 de kilograme de carne care nu îndeplinesc normele igienico-sanitare, confiscate de poliţişti, în urma unor percheziții

Galați: 420 de kilograme de carne care nu îndeplinesc normele igienico-sanitare, confiscate de poliţişti, în urma unor percheziții
Foto: recolta.eu

420 de kilograme de carne care nu îndeplineau normele igienico-sanitare au fost confiscate de poliţiştii din Galaţi în urma unor percheziţii la trei firme şi la locuinţele administratorilor, suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, informează Mediafax.

În urma percheziţiilor, efectuate la sediile şi punctele de lucru a trei societăţi comerciale, precum şi la locuinţele administratorilor acestora, poliţiştii şi inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi au confiscat 420 de kilograme de carne şi alte produse care nu îndeplineau normele igienico-sanitare.

De asemenea, poliţiştii au ridicat 675.000 de lei şi 2.000 de euro, bani care nu erau evidenţiaţi în registrele de casă ale societăţilor, documente financiar-contabile şi agende prin care se ţinea o evidență paralelă, neînregistrată, a relațiilor comerciale desfăşurate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat în perioada 2012-2014 urmează să fie stabilit de specialişti ai Direcţiei Naţionale Antifraudă detaşaţi pe lângă Parchetul Tribunalului Galaţi. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Tags:
Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)