Galați: O femeie a fost "omorâtă" în acte de Poşta Română

Galați: O femeie a fost "omorâtă" în acte de Poşta Română
Foto: incont.ro

O femeie a fost „omorâtă” în acte de Poşta Română. Poştaşul nu a găsit-o acasă atunci când i-a adus pensia şi a aflat de la vecini că la acea adresă ar fi decedat cineva. Femeia a fost declarată moartă la casa de Pensii, iar drepturile băneşti i-au fost sistate. De mai bine de 7 luni aceasta se chinuie să demonstreze că trăieşte, transmite B1 TV.

Ştefania Macovei din Galaţi era ocupată cu înmormântarea mamei sale atunci când poştaşul a venit să-i aducă pensia. Femeia nu era acasă, iar vecinii i-au spus poştaşului că o doamnă care locuia la acea adresă a murit. Informaţia a fost transmisă la Casa de Pensii din Galaţi, dar nu a fost verificat. Pur şi simplu, pensia femeii a fost sistată.

De 7 luni încearcă Ştefania Macovei să demonstreze că este vie. Şi de fiecare dată când a mers la casa de pensii, a primit aceleaşi explicaţii.

”Mi-a zis că sunt apărută moartă, dar eu merg. M-a bufnit râsul. Pe de o parte eram supărată, pe de altă parte îmi venea să râd. Cum să fiu moartă? E mama mea moartă, nu eu. ”, a spus femeia, care are o pensie mică, de doar 350 de lei şi un ajutor de urmaş, de 130 de lei. În acest moment, femeia nu se poate interna în spital şi nici nu i se poate prescrie o reţetă medicală.
Pentru toate astea, reprezentantul casei de pensii din Galaţi dă vina pe legislaţie.

„În momentul în care factorul poştal vizează lipsă domiciliu sau deces, eu sunt obligat să sistez la plată. Nici nu omor, nici nu învii pe nimeni. S-a sistat la plată, dânsa a venit şi ne-a întrebat de ce. Momentan asta este procedura în România. În momentul în care Poşta îţi spune că nu se ridică drepturile la pensie ale unei persoane, se suspendă plata. Eu nu mă informez de la Evidenţa Populaţiei asupra cetăţenilor, Poşta vine să îmi spună. Nu am făcut eu legislaţia, asta este legislaţia.” a fost singurul argument pe care l-a găsit şeful serviciului de la Casa de Pensii din Galaţi.

Tags: