Revoluționarii l-au scuipat și i-au spart capul cu o cârjă lui Gelu Voican Voiculescu, la slujba de pomenire din Piața Universității. Petre Roman, huiduit și el de cei prezenți (VIDEO)

Revoluționarii l-au scuipat și i-au spart capul cu o cârjă lui Gelu Voican Voiculescu, la slujba de pomenire din Piața Universității. Petre Roman, huiduit și el de cei prezenți (VIDEO)
foto: Inquam Photos / George Calin

Gelu Voican Voiculescu, unul dintre actorii politici cheie din timpul evenimentelor din decembrie 1989, a fost bătut de revoluționari, sâmbătă, la slujba de pomenire organizată în Piața Universității din București, la 30 de ani de la momentul în care Revoluția Română se muta în Capitală, iar dictatorul Nicolae Ceaușescu își susținea ultimul discurs public.

Gelu Voican Voiculescu este acuzat de crime împotriva umanității în Dosarul Revoluției

Gelu Voican Voiculescu, însărcinat cu controlul serviciilor secrete în perioada `89-90, a fost îmbrâncit, scuipat și, în cele din urmă, chiar lovit cu o cârjă în cap. În cele din urmă, fostul vicepremier a fost scos din mulțime cu ajutorul jandarmilor și escortat către o unitate spitalicească.

Fostul premier Petre Roman, un alt protagonist al schimbării de regim din România, a fost și el huiduit de revoluționarii prezenți în Piața Universității.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis