Generalul Caldwell (NATO): Jandarmii români din Afganistan sunt cei mai buni

Generalul Caldwell (NATO): Jandarmii români din Afganistan sunt cei mai buni
Foto: tvpartener.ro

Comandantul misiunii NATO de pregătire în Afganistan, Generalul William Caldwell, a declarat că jandarmii români care activează în Afganistan sunt printre cei mai buni din lume, informează Mediafax.

„Fără contribuția jandarmilor români nu aș putea face misiunea de pregătire a forțelor de poliție afgane. Acești 66 jandarmi cred că sunt unii dintre cei mai buni din lume. Am văzut jandarmii din toate națiunile care participă și cred că jandarmii români sunt cei mai buni. În discuțiile cu șeful apărării și la MAI am spus despre cât de bine își fac datoria instructorii români și de oportunitățile existente dacă ar trimite mai mulți”, a spus Caldwell.

Generalul a precizat că deja i-a transmis reprezentantului MAI că urmărește suplimentarea numărului jandarmilor români în Afganistan și că-i va lua pe toți cei pe care-i va primi.

„Cer în continuu fiecărei țări să trimită cât mai mulți instructori. Acum avem o lipsă de aproximativ 290 de instructori pe care noi vrem să o acoperim cu personal din orice țară. Autoritățile române s-au arătat dispuse să asculte și au fost receptive la această idee. Nu și-au luat niciun angajament dar vom continua dialogul”,  a declarat Caldwell.

Potrivit comandantului misiunii NATO de pregătire în Afganistan, România participă la misiune cu 129 de instructori, dintre care 66 de jandarmi, care contribuie la pregătirea forțelor de poliție afgane.