Georgiana Iorgulescu și-a dat demisia din CSM: „Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni a fost picătura care a umplut paharul”

Georgiana Iorgulescu și-a dat demisia din CSM: „Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni a fost picătura care a umplut paharul”

Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, şi-a depus, joi, demisia din CSM.

Ea a declarat pentru Mediafax că şi-a depus demisia din CSM întrucât există o „coliziune masivă” între valorile şi principile sale şi cele ale celorlalţi membri şi conducerea instituţiei.

„Motivele mele ţin de o coliziune masivă dintre valorile şi principiile mele – mă rog, multe, puţine, vis-a-vis de felul în care am gândit eu în momentul când am ajuns în CSM că ar trebui să funcţioneze această instituţie – şi felul în care unii dintre membrii CSM, inclusiv actuala conducere, consideră că ar trebui să se întâmple aceste lucruri”, a spus Georgiana Iorgulescu.

Ea a precizat că „este veche coliziunea, nu datează de astăzi de ieri” şi că a luat în calcul această demisie începând cu luna iunie.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni a fost picătura care a umplut paharul. Eu nu pot să iau parte la tot felul de jocuri de culise, amânări, decizii luate fără să fie consultat Plenul, decizii luate unilateral de conducere”, a mai spus Iorgulescu.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de cererile Monei Pivniceru de demisie din funcţiile de membru ales al CSM şi de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta a fost numită, joi, în funcţia de ministru al Justiţiei.

 

Tags: