Ghișeul.ro a ajuns la 918 instituții înrolate. Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online

Ghișeul.ro a ajuns la 918 instituții înrolate. Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online
Foto: Facebook @ Biblioteca Centrala Universitara Carol I

Autoritatea pentru Digitalizarea României a extins numărul instituțiilor înrolate în platforma de plăți Ghișeul.ro, iar Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a devenit prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online, a anunțat ADR, marți, pe Facebook.

Ghișeul.ro a ajuns la 918 instituții înrolate, a precizat PNL

„Autoritatea pentru Digitalizarea României a extins numărul instituțiilor înrolate în plaforma de plăți Ghiseul.ro. Astfel, Biblioteca Centrala «Universitara Carol I» (B.C.U.) este prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online. De acum, utilizatorii B.C.U. vor putea plăti cu cardul, pe internet, taxa de eliberare a permisului de acces în bibiotecă, precum și pe cea de reînnoire a vizei anuale. În total, Ghișeul.ro a ajuns la 918 instituții înrolate, care acceptă plăți pentru taxele și serviciile publice realizate 100% electronic”, se arată în postarea ADR.

Potrivit liberalilor, printre serviciile aflate în curs de interconectare în platformă se regăsesc plata amenzilor pentru cetățenii străini, taxele aferente unor universități, plățile pentru utilități și taxa pentru plăcuțele de înmatriculare.

„Pandemia a crescut considerabil apetența cetățenilor în ceea ce privește relaționarea online cu instituțiile statului. Platforma Ghișeul.ro a ajuns la 1.067.805 de utilizatori și a procesat aproape 1,8 milioane de tranzacții, în valoare de 782.982.788,48 de lei”, a mai precizat ADR.

Urmăriți B1TV.ro și pe