Ghișeul.ro a ajuns la 918 instituții înrolate. Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online

Ghișeul.ro a ajuns la 918 instituții înrolate. Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online
Foto: Facebook @ Biblioteca Centrala Universitara Carol I

Autoritatea pentru Digitalizarea României a extins numărul instituțiilor înrolate în platforma de plăți Ghișeul.ro, iar Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a devenit prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online, a anunțat ADR, marți, pe Facebook.

Ghișeul.ro a ajuns la 918 instituții înrolate, a precizat PNL

„Autoritatea pentru Digitalizarea României a extins numărul instituțiilor înrolate în plaforma de plăți Ghiseul.ro. Astfel, Biblioteca Centrala «Universitara Carol I» (B.C.U.) este prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online. De acum, utilizatorii B.C.U. vor putea plăti cu cardul, pe internet, taxa de eliberare a permisului de acces în bibiotecă, precum și pe cea de reînnoire a vizei anuale. În total, Ghișeul.ro a ajuns la 918 instituții înrolate, care acceptă plăți pentru taxele și serviciile publice realizate 100% electronic”, se arată în postarea ADR.

Potrivit liberalilor, printre serviciile aflate în curs de interconectare în platformă se regăsesc plata amenzilor pentru cetățenii străini, taxele aferente unor universități, plățile pentru utilități și taxa pentru plăcuțele de înmatriculare.

„Pandemia a crescut considerabil apetența cetățenilor în ceea ce privește relaționarea online cu instituțiile statului. Platforma Ghișeul.ro a ajuns la 1.067.805 de utilizatori și a procesat aproape 1,8 milioane de tranzacții, în valoare de 782.982.788,48 de lei”, a mai precizat ADR.

Ultima oră
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)