”Girafa antipatică”: Simbolul vandalizat al Muzeului Grigore Antipa are cont pe Facebook (FOTO)

Girafa din fața Muzeului Național de Istore Naturală a fost vandalizată în noaptea de sâmbătă spre duminică de persoane rămase neidentificate, au anunțat reprezentanții instituției. Dar îndrăgita girafă, devenită peste noapte simbolul Muzeului ”Grigore Antipa”, a renăscut pe Facebook, unde are un cont denumit ”Girafa antipatică”.

Cei care au creat pagina de Facebook nu au scris prea multe explicații la secțiunea ”about”. Sub fotografia girafei cu o lacrimă în colțul ochiului tronează un singur mesaj sugestiv: ”CE-ATI AVUT MAH CU GIRAFA?:((((((”.

Timeline-ul ”Girafei antipatice” este plin de fotografii care parodiază diverse personaje de la membrele Pussy Riot și până la Adrian Năstase sau un protestatar cu cap de girafă bătut de mascați.

Reprezentanții Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” au precizat pe pagina de Facebook a instituției, că vor restaura girafa. În plus, plănuiesc să creeze o întreagă scenografie cu animale din savană pe peluza din fața instituției, în care să fie inclusă și aceasta.

În urma anunțului făcut tot pe pagina de Facebook de reprezentanții muzeului, s-a observat și cât de îndrăgită era girafa, foarte multe persoane oferindu-se să contribuie pentru restaurarea ei.