Grădiniţa din Sebeş unde mai mulţi copii au făcut toxiinfecţie alimentară, închisă temporar

Grădiniţa din Sebeş unde mai mulţi copii au făcut toxiinfecţie alimentară, închisă temporar

Grădiniţa din Sebeş, judeţul Alba, unde mai mulţi copii şi angajaţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, cel mai probabil de la mâncarea produsă în bucătăria unităţii, a fost închisă, vineri, de autorităţile sanitare, până la finalizarea anchetei declanşate în acest caz.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horia Timiş, a spus pentru Mediafax că, în urma primelor verificări desfăşurate în cadrul grădiniţei, inspectorii sanitari au descoperit că laptele şi alte produse folosite în bucătărie erau cumpărate direct de la producători fără a avea avize de conformitate, farfuriile şi cănile în care mâncau copiii erau de plastic şi nu puteau fi igienizate corespunzător, iar meniul nu era avizat de un medic, aşa cum cer normele sanitare.

Potrivit sursei citate, grădiniţa a fost închisă până la finalizarea anchetei sanitare, toate spaţiile vor fi dezinfectate, iar tuturor angajaţilor li se vor face analize medicale amănunţite.

Horia Timiş a menţionat că, în prezent, în spitalul din Sebeş sunt internaţi 17 copii de la grădiniţa respectivă şi doi adulţi, care prezintă forme uşoare şi medii de toxiinfecţie alimentară.