Scandalul privind interzicerea opționalelor plătite la gradiniță a ajuns în atenția CNCD. Părinții sunt nemulțumiți că orele de limbă străină ar putea să dispară

Scandalul privind interzicerea opționalelor plătite la gradiniță a ajuns în atenția CNCD. Părinții sunt nemulțumiți că orele de limbă străină ar putea să dispară
Foto: pixabay.com

Interzicerea de către Ministerul Educației a opționalelor plătite la grădiniță a ajuns în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

DOAMNE, DUMNEZEULE! BIETUL SILVIU PRIGOANĂ! DIN PĂCATE A PIERDUT LUPTA! DISPERARE PENTRU ADRIANA BAHMUŢEANU (GALERIE FOTO)

Președintele instituției, Csaba Asztalos, spune că a fost sesizat de părinți, după ce ministerul a schimbat curriculumul de grădiniță și a interzis opționalele plătite, stipulând că acestea intră în norma educatoarelor.

RUGĂCIUNI PENTRU HORIAN MOCULESCU! ANUNȚUL MORȚII A FOST ÎN MIEZ DE NOAPTE! DOAMNE, CE TRAGEDIE

Părinții sunt nemulțumiți că sunt lovite astfel orele de limbă străină.

ANDREEA BĂLAN, ÎN STARE GRAVĂ! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ NUNTĂ! FANII ŞI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU VĂZUT IMAGINILE (GALERIE FOTO)

“Eu am un semn de întrebare, pentru că dacă Ministerul Educației a justificat această măsură prin dorința de a elimina sau de a preveni discriminarea, atunci nu consider că e calea mai potrivită eliminarea tuturor opționalelor plătite. Ar trebui Ministerul Educației să asigure un cadru prin care să permită, peste standardul minim pe care îl oferă statul, și alte servicii educaționale, cum ar fi opționalele plătite. Și să ofere posibilitatea asociațiilor de părinți să facă asta, transparent”, a declarat Csaba Asztalos, pentru edupedu.ro.

“Am primit mai multe semnale de la părinți și analizăm posibilitatea unei autosesizări sau cel puțin să formulăm o întrebare către Ministerul Educației”, a precizat președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Opționalele plătite de către asociațiile de părinți în grădinițe au fost interzise la începutul acestui an școlar, când Ministerul Educației a schimbat curriculumul pentru grădiniță.

Documentul prevede că opționalele intră în norma educatoarelor, deci nu mai pot fi plătiți de către părinți profesori din afara grădiniței, și “poți să faci maxim unul pe săptămână”, după cum a explicat inspectoarea generală din Ministerul Educației responsabilă cu educația timpurie, Viorica Preda.