Greva STB continuă. Tramvaiele, autobuzele și troleibuzele nu circulă nici vineri dimineața în București. Bujduveanu: Nu putem lăsa să se încalce legea (VIDEO)

Greva STB continuă. Tramvaiele, autobuzele și troleibuzele nu circulă nici vineri dimineața în București. Bujduveanu: Nu putem lăsa să se încalce legea (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Greva angajaților de la Societatea de Transport București continuă și vineri dimineața, deși a fost declarată ilegală. Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele nu circulă nici vineri dimineața.

Mijloacele de transport în comun ce țin de STB nu au intrat nici vineri dimineața în circulație, chiar dacă greva a fost declarată ilegală, în instanță. Primarul Nicușor Dan a ajuns la sediul Societății de Transport București, unde ar urma să facă declarații imediat ce încheie discuțiile cu sindicaliștii STB.

Greva de la STB continuă și vineri dimineața

Greva de la STB, începută joi dimineața, continuă și în cursul zilei de vineri, chiar dacă a fost declarată ilegală de către instanță.

„Nu a ieșit nicio mașină până la ora 6 dimineața. Nu știm la ce oră ar putea ieși sau dacă vor ieși mașinile pe traseu”, au declarat reprezentanți din sindicatul STB, pentru Hotnews.ro. 

În București, este a doua zi consecutiv când transportul public în comun, de suprafață, este paralizat, iar metroul este singurul mijloc prin care bucureștenii se pot deplasa mai ieftin.

Viceprimarul Capitalei: Greva a fost declarată ilegală. Urmează ca executorii judecătorești să meargă să notifice liderii de autobaze

La Autobaza Titan trei autobuze deja au părăsit autobaza și au ieșit în traseu. Mesajul este unul foarte clar, de calmitate și de apel la rațiunea angajaților din STB; Legea este lege pentru toată lumea și trebuie respectată! Instanța ieri a spus că acest protest este ilegal, îi încurajăm să iasă în teren chiar dacă sunt supuși unor presiuni din partea liderilor sindicali, nu trebuie să încurcăm buna desfășurare a transportului public din București pentru orgoliul unor oameni. 

Nu trebuie să răspundă șoferii care sunt de bună credință, marea majoritatea (…) Încercăm să mediem acest conflict ca bucureștenii să nu sufere. (…)  Urmează ca executorii judecătorești să meargă să notifice liderii de autobaze și liderii de sindicali, pentru că în momentul acesta decizia instanței este una executorie”, a declarat viceprimarul Stelian Bujduveanu, pentru B1 TV.

Știre în curs de actualizare!

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:13 - SUA ar urma să înarmeze Ucraina cu rachete anti-navă avansate pentru a înlătura blocada navală rusă
07:53 - Fostul președinte rus Medvedev: În contextul „sancțiunilor nebunești”, Rusia nu poate continua „aprovizionarea cu alimente” / „Nu merge aşa, nu suntem idioţi”
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris