Nicușor Dan, despre greva ilegală de la STB: Să nu reiei lucrul, riscând pierderea contractului de muncă și condamnarea penală, e o atitudine irațională / Suntem hotărâți să mergem înainte în aplicarea legii (VIDEO)

Nicușor Dan, despre greva ilegală de la STB: Să nu reiei lucrul, riscând pierderea contractului de muncă și condamnarea penală, e o atitudine irațională / Suntem hotărâți să mergem înainte în aplicarea legii (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, Primarul General a Capitalei, a catalogat, vineri, ca fiind „irațională” decizia celor de la STB de a continua greva, deși ea a fost declarată ilegală de instanță, știind că astfel își pun în pericol locurile de muncă și riscă și condamnări penale.

Dan a precizat că i-a convocat, pentru ora 12.00, pe șefii de depouri și de autobaze pentru a discuta despre nemulțumirile pe care le au, dar și pentru a le transmite angajaților STB, prin intermediul lor, că legea și hotărârea judecătorească trebuie respectate.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan, nouă reacție la greva ilegală de la STB

„Avem de-a face cu o manifestare total irațională, chiar dacă hotărârea a fost comunicată oficial azi, ea a fost pronunțată ieri. Să nu reiei lucrul în acest condiții, riscând pierderea contractului de muncă, condamnare penală, e o atitudine irațională pe care sincer n-o înțeleg.

I-am convocat azi, la 12.00, la sediul Primăriei Muncipiului București, pe șefii de autobaze și de depouri, 20 de peersoane, care sunt membri în conducerea STB, iar mulți sunt membri de sindicat, i-am convocat din două motive: prin ei vreau să le transmit angajaților STB hotărârea de a merge înainte în aplicarea legii și a hotărârii judecătorești – nu se pune problema ca noi, într-un stat de drept să nu aplicăm o hotărâre judecătorească – și să înțeleg care sunt acele probleme care pot fi rezolvate, ca să câștigăm timp.

E esențial ca noi să respectăm legea în statul român!”, a declarat Nicușor Dan.

Grevă ilegală la STB

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au continuat și vineri greva, deși, joi, Tribunalul București a stabilit că acțiunea de protest e ilegală și a dispus reluarea activității.

„Angajații să înțeleagă că își periclitează locul de muncă”, a declarat, vineri dimineață, directorul STB, Adrian Criț.

Surse din cadrul STB spun că societatea se pregătește să suspende sau chiar să desfacă contractele de muncă ale angajaților care refuză să intre pe traseu. 250 de noi șoferi sunt pregătiți deja să înceapă munca.

„Nu e o grevă spontană, așa cum se afirmă, ci o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ și avem dovezi în acest sens, avem deja depuse plângerile penale împotriva liderilor de sindicat care au orchestrat-o. E o grevă politică al cărui principal responsabil e dl Petrariu, consilier general PSD și lider al sindicatului reprezentativ. Avem și dovezile și plângerile penale împotriva sa”, afirma, joi, Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:20 - Cutremur de 3,7 grade în România. Seismul, resimțit în mai multe orașe
08:13 - SUA ar urma să înarmeze Ucraina cu rachete anti-navă avansate pentru a înlătura blocada navală rusă
07:53 - Fostul președinte rus Medvedev: În contextul „sancțiunilor nebunești”, Rusia nu poate continua „aprovizionarea cu alimente” / „Nu merge aşa, nu suntem idioţi”
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”