Grupul de Comunicare Strategică: Rata de infectare în București e 2,89, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică

Grupul de Comunicare Strategică: Rata de infectare în București e 2,89, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică
Foto: Pixabay

Grupul de Comunicare Strategică anunță joi seară că, potrivit datelor obținute de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, rata de infectare în București este 2,89.

Datele sunt puțin diferite de cele anunțate de Prefectura Capitalei, care a transmis că rata de infectare în Capitală e 2,82.

Grupul de Comunicare Strategică: Indicidența cazurilor COVID la 14 zile în Capitală este 2,89

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică rata de infectare cu noul coronavirus este mai mare ca cea anunțată de Prefectura București, și anume 2,89.

Anunțul vine după consultarea cu DSP.

Pentru stabilirea indicelui s-au luat în calcul mai multe date:

* Număr total de persoane nou pozitivate în ultimele 14 zile – 6.797

* Număr total de cazuri în focare – 447 (cifră care se scade din cea a nou pozitivaților în ultimele 14 zile)

* Populația Bucureștilului la care se face raportarea – 2.196.979

Prefectura Capitalei: Rata de infectare în Capitală e 2,82

Instituția Prefectului Capitalei a anunțat, joi, că rata de infectare cu noul coronavirus este 2,82 la mia de locuitori.

Totodată, Prefectura Capitalei a aprobat schimbarea unor scenarii pentru unitățile de învățământ, astfel că 15 dintre ele au trecut în scenariul roșu, în timp ce alte trei au trecut de la roșu, la galben, a anunțat Mariana Stancu-Țipișcă, purtătoarea de cuvânt a instituției.

„În cadrul ședinței s-a adoptat Hotărârea, s-a constatat încetarea de drept a hotărârilor Comitetului Municipiului București. Ne referim la Hotărârea 19, la Hotărârea 21 din 2020 și s-a aprobat schimbarea unor scenarii pentru unitățile de învățământ, în speță s-a trecut în scenariul roșu – 15 unități de învățământ au trecut în scenariul roșu, iar alte trei unități de învățământ au trecut din scenariul roșu, în scenariul galben. Pe ordinea de zi a fost pusă și analiza situației și a adresei Societății patronale a restaurantelor și cafenelelor din România. Această asociație patronală dorea să fie membru în Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. În acest comitet s-a convenit ca această asociație patronală a restaurantelor și cafenelelor din România să fie doar invitată la deciziile Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. Nu vor participa la vot, dar vor fi invitați punctual în ședințele Comitetului Municipiului București, atunci când se va discuta o problemă care îi privește în mod direct”, a declaratMariana Stancu-Țipișcă, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei.