Hans Klemm deplânge moartea unuia din cei mari diplomaţi români: Nu am cunoscut un susţinător mai puternic al Parteneriatului Strategic SUA-România

Hans Klemm deplânge moartea unuia din cei mari diplomaţi români: Nu am cunoscut un susţinător mai puternic al Parteneriatului Strategic SUA-România

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a transmis un mesaj de condoleanţe cu ocazia dispariţiei diplomatului român Mihnea Constantinescu.

Reprezentantul american consideră că Mihnea Constantinescu a fost „un diplomat desăvârşit” şi spune că nu a cunoscut „un susținător mai puternic al Parteneriatului Strategic SUA-România”.

„Comunitatea Ambasadei SUA și cu mine am fost profund întristați să aflăm astăzi despre plecarea dintre noi a Ambasadorului Mihnea Constantinescu. A fost un diplomat desăvârșit, un patriot român și nu am cunoscut un susținător mai puternic al Parteneriatului Strategic SUA-România.

Numeroasele contribuții pe care le-a adus, atât României, cât și comunității internaționale, inclusiv recenta președinție a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului, nu vor fi uitate.

Sfaturile înțelepte pe care mi le-a oferit mie și predecesorilor mei s-au dovedit neprețuite în încercarea noastră de a reprezenta cât mai bine America în fața poporului român. Sincere condoleanțe familiei Ambasadorului Constantinescu, colegilor și prietenilor săi. Îi vom simți lipsa”, a transmis duminică Hans Klemm, într-un mesaj publicat pe site-ul Ambasadei SUA.

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vîrsta de doar 57 de ani (Detalii AICI).

Dispariția diplomatului a provocat un val de reacții în spațiul public. De la politicieni și până la reprezentanții Familiei Regale, cu toții au deplâns moartea lui Mihnea Constantinescu (Detalii AICI).