Herta Müller protestează față de regimurile totalitare prin ridicarea degetului mijlociu (FOTO)

Herta Müller protestează față de regimurile totalitare prin ridicarea degetului mijlociu (FOTO)
Foto: duol.hu

Câștigătoarea premiului Nobel pentru Literatură în 2009, Herta Müller, protestează față de regimurile totalitare într-un mod inedit: prin ridicarea degetului mijlociu.

În fotografia postată pe rețelele de socializare, lângă scriitoare apare Ulrich Schreiber – directorul Festivalului Internaţional de Literatură de la Berlin, Yiwu Liao – scriitor, cântăreţ, reporter, poet chinez, critic al regimului comunist din China şi de Corina Bernic, şefa de Relaţii Publice la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT) Iaşi, toți patru exprimându-și dezaprobarea pentru aceste regimuri în același mod.

Imaginea a fost publicată pe contul de Facebook al Corinei Bernic, şefa de Relaţii Publice la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT) Iaşi.

Câştigătoarea premiului Nobel pentru Literatură în 2009 a ţinut să transmită şi un mesaj publicului prin intermediul reţelei de socializare. ”… o umbrelă şi nimic de pierdut. Pentru toţi oamenii buni care au nevoie de ea, pentru Liao Yiwu şi prietenii lui de acasă, un mesaj pentru întunecatele regimuri opresive, în ciuda oricăror şanse de reuşită”.

Tags:
Ultima oră
19:49 - Tribunalul București a decis. Ce se va întâmpla cu motociclistul care a agresat în trafic un bărbat pe trotinetă electrică
19:38 - Ludovic Orban: Investițiile în comunitățile locale nu au voie să se oprească! Cel puțin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzute pentru PNDL 3. De la nivelul Guvernului trebuie să înceapă discuțiile aplicate
19:15 - Turiștii își pot lua adio de la porumbul de pe plajă. Vânzătorii ambulanți, amendați de polițiști
19:11 - Premieră: Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea înfiinţează o companie aeriană locală. Curse regulate către Bucureşti, din martie 2022 / Anunțul făcut de Ilie Bolojan și Florin Birta (VIDEO)
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)