Horia Georgescu: Ultima discuție cu George Maior despre dosarul lui Klaus Iohannis a fost în data de 19 septembrie 2014. Am avut contacte inclusiv după ce am ieșit din arest (VIDEO)

Horia Georgescu: Ultima discuție cu George Maior despre dosarul lui Klaus Iohannis a fost în data de 19 septembrie 2014. Am avut contacte inclusiv după ce am ieșit din arest (VIDEO)

Horia Georgescu, fostul șef al Agenției Naționale de Integritate, a conformat joi seară, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, faptul că a discutat cu fostul șef al SRI George Maior despre dosarul de incompatibilitatea al lui Klaus Iohannis.

„Vă confirm că ultima discuţie pe care am avut-o pe acest dosar a fost în data de 19 septembrie 2014 cu domnul Maior. Eu nu am relevat niciun fel de aspecte în privința conținutului acestei discuții. Am indicat-o raportat la întrebările care mi-au fost puse de comisie cu privire la dacă au fost discuții punctuale pe acest dosar cu domnul George Maior”, a spus fostul șef al ANI.

Întrebat dacă nu i se pare ceva în neregulă cu faptul că a purtat o astfel de discuție cu șeful SRI în funcție, Georgescu a răspuns: ”Lucrurile trebuie puse în perspectiva anului 2018. Probabil ar fi trebuit să pub într-un filtru mult mai critic, dar eu discutam cu șeful SRI care reprezenta autoritatea supremă în materie de securitate națională”.

De asemenea, întrebat dacă după ce Klaus Iohannis a devenit președintele României, a mai discutat vreodată cu George Maior și dacă a mai vorbit cu acesta despre dosarul lui șefului statului, Horia Georgescu a răspuns: ”Da, sigur, am avut contacte cu domnul George Maior, inclusiv după ce am ieșit din arest. Cred că am avut o discuție punctuală chiar înainte să fiu arestat, la sediul ANI. Am vorbit despre mai multe subiecte cu domnul George Maior. Îl consideram un prieten, un mentor și un om care vede o arhitectură instituțională complexă pentru o apartenență euro-atlantică a României”.

„Vă pot spune că la discuția pe care am avut-o în martie, cu două săptămâni înainte să fiu arestat, eu i-am evocat niște lucruri privind noua ecuație de putere. Și i-am spus-o cu teamă pentru că am văzut că niște lucruri sunt în disonanță cu ceea ce știam eu. Domnul Maior mi-a spus în mod clar și fără echivoc «Horia, tu nu ai nicio problemă legală, atât timp cât ai activat în serviciul public pentru că tu ai acționat conform legii și nu ai nicio problemă din acest punct de vedere». Eu, două săptămâni mai târziu, am fost arestat”, a mai spus Horia Georgescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.