Horia Georgescu: George Maior era cel mai important vector la capătul lanțului trofic. Avea toată viziunea de ansamblu asupra tuturor lucrurilor care se întâmplau în România (VIDEO)

Horia Georgescu: George Maior era cel mai important vector la capătul lanțului trofic. Avea toată viziunea de ansamblu asupra tuturor lucrurilor care se întâmplau în România (VIDEO)

Horia Georgescu, fostul șef al Agenției Naționale de Integritate, a vorbit joi seară, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” despre audierea sa în cadrul Comisie de control al SRI în care a declarat că a girat pentru numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA și pentru cea a lui Tiberiu Nițu ca procuror general al României.

Întrebat cine i-a cerut să meargă la Bruxelles să facă lobby pentru Codruța Kovesi și Tiberiu Nițu pentru funcțiile de procuror general și șef al DNA, Georgescu a răspuns: „Nu mi-a cerut nimeni în mod obligatoriu să fac acest lucru. Am avut o discuție cu domnul George Maior, raportat la confuzia creată în ceea ce privește dezbaterea publică referitoare la numirile care urmau să fie făcute în funcțiile de conducere din Parchetul General și din DNA. Având în vedere că toți, la acel moment, erau interlocutori pentru Comisia Europeană și pentru experții din cadrul Comisiei care evaluau Mecanismul de Cooperare și Verificare, fiind o parte integrantă a acestui mecanism și, într-un fel, neutră, domnul George Maior m-a rugat să am o discuție cu cei de la Comisia Europeană și să-i asigur de faptul că numirile care vor fi făcute sunt legitime și vor urmări indicatorii de performanță care au fost raportați și până atunci”.

Moderatorul Silviu Mănăstire a subliniat că George Maior nu avea atribuții să-i ceară acest lucru, moment în care Georgescu a răspuns: ”Asta este o opțiune pe care eu am luat-o din perspectiva relației pe care o aveam cu domnul Maior. Eu am avut aceste discuții cu domnul George Maior, eu am crezut în viziunea instituțională pe care o avea. Dumealui era actorul principal și cel mai important vector la capătul lanțului trofic. Adică dumnealui avea toată viziunea de ansamblu asupra tuturor lucrurilor care se întâmplau în România din punct de vedere politic, instituțional și informativ. (…) Este singura persoană, raportat la cei din conducere SRI, care avea viziunea de ansamblu asupra lucrurilor care erau în derulare și puteau anticipa anumite evenimente care puteau avea loc”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.