Rectorul Universității București, Mircea Dumitru, pentru B1.RO: Ne delimităm de afirmațiile prodecanului de la Teologie. Am solicitat înlocuirea sa / Acesta declarase că sexul cu prezervativ e masturbare și că în Islam femeia e o „lighioană”

Rectorul Universității București, Mircea Dumitru, pentru B1.RO: Ne delimităm de afirmațiile prodecanului de la Teologie. Am solicitat înlocuirea sa / Acesta declarase că sexul cu prezervativ e masturbare și că în Islam femeia e o lighioană

EXCLUSIV ONLINE // După ce profesorului Vasile Răducă, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă, a făcut la Radio Trinitas o serie de declarații incalificabile, Universitatea București a avut o primă reacție.

Din păcate lucrurile stau foarte urât. Ne delimităm total de aceste afirmații, nu putem să acceptăm ca un pofesor de la Universitate să facă afirmații de genul acesta și i-am solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă înlocuirea din funcția de prodecan al facultății„, a declarat pentru B1.ro Mircea Dumitru, rectorul Universității București,

Universitatea a trasmis și un punct de vedere oficial în acest caz.

Universitatea din București se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, pe care le consideră inacceptabile.

Universitatea din București își respectă misiunea de a promova și de a susține valori și principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea și cultivarea demnității umane și a valorilor umaniste, precum și a rolului științei în evoluția umanității reprezintă piloni fundamentali.

Rectorul Universității din București, prof. Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” demiterea și înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcția de prodecan al Facultății de Teologie” se transmite într-un comunicat al Universității.

„În actul sexual, femeia primește ceea ce bărbatul este dator să-i ofere. O relație firească, normală, în limitele normalului între bărbat și femeie, îi aduce femeii sănătate, altfel, ea nu este decât excitată, masturbată, pur și simplu”, a susținut preotul Vasile Răducă, prodecan la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, pentru Radio Trinitas. Pentru aceasta, dar și alte afirmații haluciante, postul radio n-a primit decât o somație din partea CNA

În Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului. În Islam, femeia este gândită ca o ființă fără suflet” / ”În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare” sunt alte declarații făcute de prodecanul de la teologie la Radio Trinitas (DETALII AICI)

Ultima oră
16:49 - SUA și Rusia continuă dialogul strategic la Geneva. Joe Biden: Vladimir Putin stă în fruntea unei economii care are arme nucleare și nimic altceva
16:42 - Raed Arafat: Personalul medical trebuie să fie vaccinat. Alternativ, avem testarea periodică
16:25 - Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)
15:47 - Premierul Florin Cîțu se gândește la noi stimulente pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-COVID-19
15:31 - Premierul Florin Cîțu a aprobat noile relaxări, care vor intra în vigoare de la 1 august
15:26 - Florin Cîțu: Am semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată” / Cine participă la discuții (VIDEO)