Huşi: Trei imigranţi ilegali, descoperiţi într-un tir care transporta cuptoare electrice din Turcia

Huşi: Trei imigranţi ilegali, descoperiţi într-un tir care transporta cuptoare electrice din Turcia

Inspectorii andifraudă din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală anunţă că au identificat trei imigranți ilegali într-un tir care trazita teritoriul României.

Potrivit unui comunicat de presă al ANAF, autotrenul a fost identificat la ieșirea din localitatea Huși, din județul Iași, pe 2 noiembrie, în jurul ore 5:00.
Imigranţii erau de naţionalitate afgană și siriană.

„În cadrul acțiunii de monitorizarea permanentă a traficului rutier de marfă ”Filtru II”, la ieșirea din localitatea Huși, vineri 2 noiembrie a.c., în jurul orei 05:00, inspectori antifraudă ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au identificat trei imigranți ilegali de naționalitate afgană și siriană într-un autotren înmatriculat în Iași și condus de un cetățean moldovean. Autovehicolul transporta cuptoare electrice din Turcia și se afla în tranzit spre Republica Moldova.

Declarația soferului că nu avea cunoștință despre modul în care persoanele respective ajunseseră în semiremorcă a fost susținută de faptul că prelata era tăiată în partea superioară și de intenția declarată a imigranților de a ajunge în Germania”, precizează Fiscul.

(Foto: ANAF)

Poliţiştii au preluat cele trei persoane și continuă cercetările conform atribuțiilor legale.
Inspectorii antifraudă fiscală au resigilat camionul pentru asigurarea bunurilor și au continuat monitorizarea permanentă a traficului rutier de marfă din zona vizată de către echipa de control formate din inspectori antifraudă.