Iași: O femeie a murit așteptând o ambulanță care a greșit adresa

Iași: O femeie a murit așteptând o ambulanță care a greșit adresa
Foto: tion.ro

O femeie din județul Iași a murit după ce ambulanța a ajuns la locuința sa cu 40 de minute întârziere, din cauză că numele străzii localității unde trebuia să ajungă era identic cu altul din municipiul Iași.

Astfel, ambulanța a mers la o adresă greșită, directorul Serviciul Județean de Ambulanță Iași acuzând STS pentru greșeală.

Incidentul a avut loc în noaptea de 20 aprilie, când un bărbat din Hârlău a sunat la 112 şi a solicitat intervenţia unei ambulanţe pentru soţia sa care își pierduse cunoștința.

Bărbatul a indicat doar numele străzii unde locuieşte, respectiv strada Eternitatea de lângă Cimitirul Eternitatea, fără să menţioneze numele localităţii.

„Solicitarea a fost făcută de către soț care menționa că nu prea mai are baterie la telefon. Când s-a sunat înapoi nu am reușit să vorbim cu el fiindcă i s-a închis telefonul. El a dat la 112 adresa respectivă, s-a înregistrat în loc de Hârlău, Iași. Mai este o strada Eternitatea lângă un cimitir Eternitatea și la Galați, bine că nu ne-au trimis acolo. Oricum, am trimis mașina, nu a fost găsit cel care solicita și am fost sunați de către un agent din Hârlău care a cerut din nou o ambulanță la aceeași adresă. Ambulanța a ajuns după 30 de minute, femeia a fost găsită decedată, însă după necropsie s-a descoperit că avusese un anevrism cerebral, deci chiar dacă am fi ajuns la timp nu se mai putea face nimic”, a declarat joi, Florin Agapi, directorul Serviciul Județean de Ambulanță Iași, potrivit Mediafax.

Întrebat de ce nu a primit o localizare din partea STS, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Iaşi a precizat că echipajul de ambulanță s-a deplasat unde a fost trimis.

„Este obligația lor, prin protocol, să localizeze exact apelul și face parte și din metodologia de înregistrare a apelului și de transmitere a datelor de identificare. Nu știm de ce nu s-a întâmplat asta, întrebați la STS sau la 112, noi ne-am dus unde am fost trimiși”, a precizat directorul.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au precizat că a fost amendat și șoferul de ambulanță care l-ar fi agresat fizic pe bărbatul care a sunat la 112.

 

Ultima oră