Iași: Acoperirea pagubelor de la Institutul de Boli Cardiovasculare va costa 10 milioane de euro

Iași: Acoperirea pagubelor de la Institutul de Boli Cardiovasculare va costa 10 milioane de euro
Foto: ziaruldeiasi.ro

Pagubele produse la Institutul de Boli Cardiovascularedin Iași în urma incendiului de zilele trecute vor putea fi acoperite cu un cost de 10 milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBC), Grigore Tinică, s-au întâlnit vineri cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Sănătății Sorina Pintea. Popa susține că banii necesari reparațiilor vor veni de la Guvern, informează Știrile ProTV.

„Am discutat astăzi (vineri – n.r.) problema cu premierul şi cu ministrul Sănătăţii şi avem asigurări că Institutul de Cardiologie din Iaşi va primi finanţare prin Ordonanţă de Urgenţă în vederea refacerii după incendiu. S-au înaintat mai multe variante şi considerăm că ar fi nevoie de aproape 10 milioane de euro pentru refacerea clădirii, dar şi pentru achiziţionare de aparatură, sumă pe care Ministerul Sănătăţii a luat-o deja în calcul. Zilele viitoare se va decide de comun acord care este cea mai bună variantă dintre soluţiile prezentate”, a declarat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

În ceea ce privește pacienții care au nevoie de internare la acest spital, președintele CJ Iași a declarat că aceștia vor fi primiți la IBC începând de sâmbătă.
“S-a găsit o soluţie în ceea ce priveşte bolnavii cu infarct, pentru a putea fi primiţi şi trataţi încă de mâine (sâmbătă – n.r.). Se vor amenaja urgent încăperi în spaţiile care nu au fost afectate de incendiu, astfel încât actul medical să se poată desfăşura”, a mai declarat Popa.

Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi a fost afectat de un incendiu puternic în noaptea de marți spre miercuri, focul fiind stins după șase ore. Inițial, 18 pacienți au fost evacuați de la etajele superioare, ulterior fiind scoși din spital și pacienții care se aflau la etajele inferioare.

Tags:
Ultima oră
23:19 - Simona Halep, după căsătoria cu Toni Iuruc: A fost o seară de neuitat! / Cel mai frumos cadou primit de sportivă
22:56 - Garda Forestieră Suceava susține că nu a identificat nereguli sau tăieri ilegale de arbori pe fondul forestier unde au fost agresați un activist și doi jurnaliști
22:47 - EXCLUSIV // City Insurance intră în faliment. Ce se întâmplă cu șoferii care au polițe de asigurare RCA
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!