ÎCCJ sesizează Curtea de Justiție a UE în procesul în care Elena Udrea contestă condamnarea din Gala Bute. Fostul ministru: Mi se pare de-a dreptul incredibilă acțiunea statului paralel față de mine

ÎCCJ sesizează Curtea de Justiție a UE în procesul în care Elena Udrea contestă condamnarea din Gala Bute. Fostul ministru: Mi se pare de-a dreptul incredibilă acțiunea statului paralel față de mine

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiției (ÎCCJ) a decis, luni, sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în procesul în care Elena Udrea a solicitat anularea condamnării pe care a primit-o în dosarul ”Gala Bute”, informează Agerpres.

Completul de cinci judecători de la Curtea Supremă a stabilit, totodată, să suspende judecarea contestației în anulare până la o decizie a CJUE. Decizia de suspendare a judecării contestației poate fi atacată cu recurs.

ÎCCJ vrea să afle de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene dacă deciziile Curţii Constituţionale privind modalitatea de compunere a completurilor de judecată ar trebui aplicate atunci când sunt anulate decizii definitive în dosarele de fraude pe fonduri europene prin admiterea unor căi extraordinare de atac.

O altă întrebare adresată de judecătorii de la Curtea Supremă CJUE este dacă aplicarea prioritară a dreptului Uniunii trebuie interpretată în sensul că permite instanţei naţionale să înlăture aplicarea unei decizii a CCR, pronunţată într-o sesizare vizând un conflict constituţional.

Elena Udrea a reacționat în urma deciziei ÎCCJ, printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Fostul ministru a scris că această acțiune i se pare ”de-a dreptul incredibilă”.

”Ceea ce am anticipat acum o luna, s-a intamplat azi! Chiar daca nu mai sunt in proximitatea statului paralel de ani buni, ii cunosc atat de bine modul de gandire si actiune, incat pot intelege mult mai repede decat cineva neavizat, ce vor sa faca.

La termenul de judecare a contestatiei la executare pe care am formulat-o impotriva deciziei din dosarul Gala Bute de luna trecuta, instanta de judecata, noul Complet de 5, a venit cu ideea stupefianta de a sesiza Curtea Europeana de Justitie in cazul meu, pentru a intreba daca poate sa ignore decizia CCR? Scopul fiind acela de a obtine posibilitatea de a nu respecta decizia Curtii Constitutionale in ceea ce ma priveste si de a nu trece la rejudecarea dosarului, asa cum au fost obligati de CCR sa procedeze. Un pretext fiind ca la mine e vorba de fapte referitoare la fonduri europene, ceea ce este o minciuna pentru ca eu am fost achitata pentru acuzatia de a fi instigat angajatii ministerului sa solicite fonduri europene pentru a plati cu bani europeni si nu de la buget!!!!!!!!, promovarea brandului turistic al Romaniei in timpul Galei de box .

Astazi, si-au admis ca propria sesizare sa fie trimisa la Curtea Europeana de Justitie, chiar daca nu indeplineste conditiile de admisibilitate prevazute in legislatie. Este adevarat, cu 3 la 2 voturi!

Deci, din zecile de contestatii la executare, DOAR IN CAZUL MEU ICCJ NU RESPECTA DECIZIA CCR! Daca eram in campanie electorala, daca as fi fost candidat anul acesta, as fi inteles.(Vezi cazul Tariceanu, tot azi la ICCJ). In situatia data, mi se pare muuult exagerata actiunea statului paralel fata de mine, de-a dreptul incredibila chiar!”, a scris Elena Udrea pe Facebook.