Ce RESTRICȚII de trafic vor exista în Bucureşti cu ocazia vizitei Papei Francisc

Ce RESTRICȚII de trafic vor exista în Bucureşti cu ocazia vizitei Papei Francisc
Sursă foto: hepta.ro

În Bucureşti va funcţiona un plan integrat de securitate de cel mai înalt grad, considerat ca fiind unul identic cu cel întâlnit la o vizită a președintelui Statelor Unite, se aratăîntr-un comunicat de presă al Primăriei Generale Bucureşti.

Vizita de trei zile a Papei Francisc vine la două decenii după cea a Papei Ioan Paul al II-lea şi este a doua călătorie apostolică a unui Suveran Pontif în România.

 • Poliţia Locală va suplimenta numărul echipajelor din teren atât pentru fluidizarea traficului, cât şi pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, în special în zonele foarte aglomerate. Sunt mobilizaţi aproximativ 400 de poliţişti locali.
 • Echipe mobile ale Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București vor fi permanent pe teren, şi vor distribui apă plată în zonele unde vor avea loc manifestările și vor acorda sprijin tuturor celor care vor avea nevoie.
 • Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a adoptat un plan de măsuri pentru cele 19 spitale pe care le administrează, ce se va aplica chiar de joi, 30 mai.
 • Astfel, în toate unitățile spitalicești administrate de ASSMB se va asigura serviciul de gardă consolidat cu garda de specialitate, iar echipe mixte ASSMB-spitale vor coordona activitățile 24/24 ore.
 • Se va suplimenta numărul operatorilor de salubritate şi vor fi amplasate 250 de toalete ecologice în zonele aglomerate.

Credincioşii vor putea urmări slujba pe mai multe ecrane

Credincioşii care nu şi-au rezervat locuri în catedrală vor putea urmări slujba pe cele trei ecrane ce vor fi instalate lângă catedrala Sf. Iosif. Alte două ecrane vor fi amplasate pe Calea Victoriei, două în Piaţa George Enescu şi două ecrane în Piaţa Revoluţiei, la Memorialul Renaşterii.

Sursă foto: hepa.ro

Restricţii de circulaţie

Având în vedere afluxul foarte mare de pelerini şi turişti care vor veni în Capitală, autorităţile estimând un număr de aproximativ 50.000 de persoane – pe durata vizitei, pe teritoriul Capitalei funcționează planul integrat de securitate pentru vizitele oficiale ale șefilor de stat. Sunt mai multe locații pentru care instituțiile abilitate au stabilit restricții majore de acces și circulație, în special în zonele Palatul Patriarhiei Ortodoxe Române, Noua Catedrala Ortodoxă a Neamuluiși Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif.

Vă prezentăm restricțiile de trafic din Capitala, care au fost aprobate în cadrul Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice :

Începând cu data de 30 mai 2019, ora 18.00 se vor interzice opririle și staționările vehiculelor, în următoarele zone: zona Fântâna Miorița, alveolele Kiseleff din zona Monumentului Infanteristului, PiațaVictoriei parcarea TNT, Calea Victoriei între Piața Victoriei și Bd. Regina Elisabeta, Bd. Regina Elisabeta (inclusiv alveolele destinate parcărilor), Piața Mihail Kogălniceanu, Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Marinescu între Sos. Cotroceni și Piața Eroilor, Bd. Știrbei Vodă între Calea Plevnei și str. Berzei (banda I către str. Luterană), str. Constantin Stahi (începând cu data de 30 mai 2019, ora 08.00, până la data de 02 iunie 2019, ora 10.00), Piața Papa Ioan Paul al II-lea, Bd. Schitu Măgureanu (stânga/dreapta), Splaiul Independenței între Pod Izvor și Pod Șerban Vodă, str. Vasile Pârvan, str. Berzei între Calea Plevnei și str. Știrbei Vodă, str. Știrbei Vodă între str. Berzei și Calea Victoriei.

Eveniment Palatul Cotroceni

 • Între orele 11.30 – 13.30, se vor aplica următoarele restricții de trafic auto după cum urmează: Bd. Marinescu, între Sos. Cotroceni și Piața Eroilor;
 • Începând cu data de 30 mai 2019, orele 20.00, se va interzice oprirea și staționarea autovehiculelor pe Bd.Marinescu, Sos.Geniului parcarea adiacentă Palatului Cotroceni și Platoul Academiei Militare (Piața Eroilor).

Nunțiatură Apostolică

 • În perioada 30 mai 2019 – 02 iunie 2019, se vor aplica următoarele restricții de trafic auto pe str. Pictor Stahi, Piațeta Papa Ioan Paul al II-lea precum și interzicerea opririlor și staționarea vehiculelor pe Bd. Schitu Măgureanu între Constantin Stahiși str. Știrbei Vodă.
 • În perioada 30 mai 2019, ora 18.00 – 31 mai 2019, ora 21.00 pe Bd. Schitu Măgureanuîntre Splaiul Independenţei și str. Știrbei Vodă, precum și pe str. Știrbei Vodă între str.Popa Tatu și str. Luterană, se va interzice oprirea și staționarea autovehiculelor.
 • Începând cu data de 30 mai 2019, ora 20.00 până pe data de 02 iunie 2019, ora 12.00,se va interzice oprirea și staționarea vehiculelor pe Intrarea Aurora.
 • 3.Activitate comună Catedrală Patriarhală –Patriarhia Română (Arhiepiscopia Bucureștilor) și Arhiepiscopia Romano – Catolică de București
 • În data de 29 mai 2019, începând cu ora 22.00, se interzic opririle și staționările vehiculelor pe Aleea Colina Bucuriei, Str.Bibescu Vodă, Splaiul Unirii – zona Horoscop, Bd. Unirii și Piața Unirii.

De asemenea, vor fi restricționate opririle și staționările pe Bd. Unirii, între Bd. Regina Maria și Piața Constituției, ambele sensuri; în Piața Constituției inclusiv cele două bretele; Bd. Libertății între Bd. Națiunile Unite și rondul George Coșbuc; Bd. Națiunile Unite între Bd. Libertății și str. Izvor; Calea 13 Septembrie, între Bd. Libertății și str. Tudor Vladimirescu/Panduri; Piața Arsenalului; str. Izvor; str. Hașdeu; cele două bretele de acces către sediul Academiei Române de pe Calea 13 Septembrie; str. Dr. Staicovici și Dr. Vitzu pe o porțiune de 50 de metri dela intersecțiile cu str. Izvor.

Catedrala Mântuirii Neamului

 • În perioada 30 mai 2019, ora 20.00 – 31 mai 2019, ora 21.00, se interzice oprirea și staționarea autovehiculelor în Piața Arsenalului, str. Izvor, Bd. Națiunile Unite.

Catedrala Sfântul Iosif

 • Începând cu data de 28.05.2019, ora 20.00, vor fi interzise opririle și staționările în scuarul situat la intersecția str. Berthelot cu str. Luterană.
 • În perioada 30 mai 2019, ora 08.00 – 31 mai 2019, ora 22.00, vor fi interzise opririle și staționările vehiculelor pe str. Banului între Budișteanu și Calea Victoriei, totodată se va restricționa traficul rutier pe str. Banului, începând cu ora 20.00 până pe 31 mai 2019, ora 22.00.
 • Începând cu data de 29.05.2019, ora 20.00, vor interzice opririle și staționările pe str. Luterană, între str. Berthelot și str. Știrbei Vodă; str. Berthelot între Spiru Haret și Calea Victoriei, str. General Budișteanu între str. Berthelot și str. Calea Grivi ei, str. Teodor Aman, str. Spiru Haret, intrarea Sfântul Sava.
 • Începând cu data de 30 mai 2019, ora 20.00, parcarea situată pe str. George Enescu cu Calea Victoriei doar în zona locurilor publice de parcare precum și parcarea situată în dreptul Palatului Știrbei Vodă în zona intersecției cu Calea Griviței vor fi eliberate.
 • Începând cu data de 30 mai 2019, ora 19.00, se va interzice oprirea și staționarea vehiculelor în parcarea Sălii Palatului precum și pe breteaua Kretzulescu precum și pe breteaua Știrbei (Auditorium); pe str. Ion Câmpineanu între str.Luterană și str. Walter Mărăcineanu.

Piața George Enescu

 • Începând cu data de 30 mai 2019, ora 07.00, vor fi eliberate următoarele parcări:

– parcările de pe str. Benjamin Franklin între Calea Victoriei și str. Nicolae Golescu;

– breteaua care face legătura între str. Benjamin Franklin și str. Episcopiei, pe str. Constantin Esarcu;

– parcarea din zona Episcopiei cu str. George Clemenceau precum și pe str. Episcopiei până pe Calea Victoriei, str. Valter Mărăcineanu (Aleea Biserica Kretzulescu) de la Calea Victoriei până pe Ion Câmpineanu, str. Știrbei Vodă breteaua adiacentă de la intersecția Lutherană până pe Calea Victoriei;

– parcarea aferentă Sălii Palatului, str. Dem I. Dobrescu între str. Boteanu și Calea Victoriei (aceasta va fi eliberată începând cu data de 28 mai 2019, ora 20.00);

– parcarea de pe str. Academiei între Ion Câmpineanu și Dem I. Dobrescu adiacent Monumentului Renașterii.

Vezi AICI ce pregătiri au loc la Palatul Cotroceni pentru primirea Papei Francisc și ce program va avea Suveranul Pontif în Capitală.

Tags:
Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)