„În cele trei zile și trei nopți am văzut multă tristețe, multă durere, multe lacrimi”. Luca Niculescu, ambasadorul României, despre situația din Franța

„În cele trei zile și trei nopți am văzut multă tristețe, multă durere, multe lacrimi”. Luca Niculescu, ambasadorul României, despre situația din Franța
Foto: ziarulring.ro

După ce de mai multe zile autoritățile franceze l-au căutat pe românul dispărut în atentatul de la Nisa, marți s-a aflat că acesta este una dintre cele 84 de victime ale sângerosului atentat.

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a avut un mesaj emoționant pe Facebook prin care își exprimă regretul cu privire la decesul românului. Acesta spune însă că are mari speranțe ca ceilalți români să se recupereze.

„Am aflat azi cu multă tristețe că tatăl băiatului nu a supraviețuit. Cuvintele sunt de prisos. Nu pot să spun decât că suntem alături de familie în aceste momente cumplite. Băietelul și mama lui sunt internați în spital și am convingerea că se vor insănătosi. Așteptăm să fie bine și ceilalți doi români răniti în atentat, pe care am avut ocazia să îi văd la spital. Pentru unii recuperarea va fi mai lungă și dificilă, dar sunt tineri și vor traversa această încercare nedreaptă”, a scris acesta pe Facebook.

Luca Niculescu a relatat modul în care a văzut aceste zile care au trecut de la tragicul atentat care a a avut loc de Ziua Franței.

„În cele trei zile și trei nopți petrecute la Nisa am văzut multă tristețe, multă durere, multe lacrimi. Oameni veniți din toate colțurile lumii care își căutau prieteni sau membri ai familiei și pentru care orele și zilele de așteptare erau de neînțeles. Am întâlnit și multă hotărâre, multă luptă. Bunica băietelului rănit este un monument de curaj și va fi cel mai important sprijin pentru fată și nepoțelul ei în lungul drum de recuperare care îi asteaptă. La fel și vărul ei, impresionant prin calmul său, sau ceilalți membri ai familiei veniți din România sau din Europa pentru a ajuta”, spune ambasadorul.