În Masivul Retezat a căzut prima ninsoare din acest sezon

În Masivul Retezat a căzut prima ninsoare din acest sezon
Foto: ziare.com

Prima ninsoare din actualul sezon de toamnă-iarnă a căzut, marți noapte, în Masivul Retezat, la peste 2.000 de metri altitudine, în zona lacurilor glaciare Zănoaga și Bucura.

Temperaturile au scăzut foarte mult pe timpul nopții, dar zăpada s-a menținut pentru puțin timp pe parcursul zilei, pentru că soarele încă arde puternic.

„A nins în cursul nopţii de marţi spre miercuri, pentru prima oară în actualul sezon.

După ce a apărut soarele, zăpada s-a topit destul de repede, mai ales că temperaturile sunt, în general, pozitive, iar pământul este relativ cald”, a declarat miercuri, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, citat de Agerpres.

Salvamontiștii le recomandă turiștilor care se află în Masivul Retezat să poarte haine groase pentru că vremea se poate schimba foarte repede și se pot atinge temperaturi chiar și sub limita înghețului.

Tags:
Ultima oră
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, precum cele la care am asistat / Menținerea unității partidului e esențială
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o