Încă 9 oameni uciși de coronavirus în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 257

Încă 9 oameni uciși de coronavirus în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 257
Foto: pixabay.com

Noi decese au fost raportate în România din cauza COVID-19. Este vorba despre nouă victime din județele Arad, Gorj, Hunedoara, Timiș, Mureș, Neamț și din București. Acestea aveau vârste între 45 și 84 de ani. Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns astfel la 257 de morți. Peste 5.200 de infectări au fost raportate de la debutul epidemiei. Aproape 650 de persoane au fost declarate vindecate și externate. În Diaspora, sunt aproape 680 de români infectați, iar 38 au decedat.

Cele mai recente victime ale COVID-19 în România

Prima victimă este un bărbat în vârstă de 79 de ani din județul Arad. Pe 8 aprilie, acesta a ajuns la Spitalul Clinic Județean cu pneumonie și insuficiență respiratorie acută. A fost depistat pozitiv în aceeași zi și tot atunci a murit. „Comorbiditati: Sechele TBC, Cardiopatie ischemica, Bloc de ramură dreaptă”.

Tot în județul Arad a decedat și o femeie în vârstă de 45 de ani. Pe 7 aprilie, ea a ajuns la Spitalul Clinic Județean cu bronhopleumonie și insuficiență respiratorie acută. I s-au recoltat probe pe 7 aprilie și a murit în aceeași zi. A fost confirmată pe 8. Suferea de obezitate.
A decedat și un bărbat în vârstă de 66 de ani din județul Gorj. Din 5 aprilie, el era internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Târgu Jiu. I s-au recoltat probe pe 6 aprilie, a murit pe 7 și a fost confirmat pe 9 aprilie. „Comorbiditati: Insuficiență cardiacă, Cardiomiopatie dilatativa. Emfizem pulmonar. Bloc atrio-ventricular. Pleurezie masiva. BPOC”.

COVID-19 a mai făcut o victimă și în București. Este vorba despre o femeie de 77 de ani, care ajunsese pe 20 martie la Spitalul Universitar pentru dializă. Pe 4 aprilie a fost depistată pozitiv și transferată la Spitalul Colentina. A murit pe 9 aprilie. Pacienta suferea de insuficiență renală cronică.

În județul Hunedoara a murit o femeie de 74 e ani, care suferea deja de hipertensiune arterială. Pe 2 aprilie a ajuns la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Hunedoara. În aceeași zi i s-au recoltat probe și a murit pe 5 aprilie. A fost confirmată pe 8 aprilie.
Epidemia de coronavirus a ucis și o femeie în vârstă de 69 de ani din județul Timiș. Pe 20 martie, ea a fost internată la Spitalul Municipal Lugoj cu tuse și dificultăți în respirație. Patru zile mai târziu a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara. A fost depistată pozitiv cu COVID-19 pe 25 martie și a murit pe 9 aprilie. Suferea de o boală cardiovasculară. Grupul de Comunicare Strategică mai precizează că aceasta revenise din Germania.

În județul Mureș a decedat un bărbat de 49 de ani. Pe 7 aprilie, el a fost internat la Spitalul Clinic Județean Mureș, prezentând tuse și dificultăți în respirație, slabiciune generală. Tot pe 7 aprilie a fost confirmat și a murit o zi mai târziu. „Comorbiditati: Boala cardiovasculară si HTA, Diabet zaharat, Obezitate, steatoza hepatica, boala renala, hiperparatiroidism”.

Tot în Mureș a decedat o femeie de 76 de ani. Ea a fost internată pe 6 aprilie la Spitalul Clinic Județean, având febră, tuse și dificultăți în respirație. Pe 6 a fost transferată la secția Chirurgie-COVID. A fost depistată pozitiv pe 7 și a murit pe 9 aprilie. Suferea de diabet zaharat, Parkinson și fractură de col femural.

Cea mai recentă victimă raportată este un bărbat de 84 de ani din județul Neamț. El era internat la Spitalul Județean Clinic de Urgență Piatra Neamț, secția Nefrologie. A fost confirmat pe 2 și a decedat pe 9 aprilie. Suferea de o boală renală cronică. Pacientul făcuse dializă la un centru în care au fost confirmate și alte cazuri de COVID-19.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELECOVID-19DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Ultimul bilanț al epidemiei de coronavirus în România

Cea mai recentă informare a Grupului de Comunicare Strategică, de joi, ora 13.00, indică un număr total de 5.202 îmbolnăviri cu coronavirus.

647 de oameni s-au vindecat, dar peste 170 erau internați la Secțiile de Terapie Intensivă.

Peste 25.500 de oameni erau în carantină instituționalizată și circa 87.400 în izolare la domiciliu.

În Diaspora, 679 de români s-au îmbolnăvit, cei mai mulți în Italia (418) și Spania (196), iar 38 au murit, majoritatea în Italia (11) și Marea Britanie (11).