Încă un pacient, victimă a incendiului de la Institutul „Matei Balș”, a decedat. Bilanțul tragediei a ajuns la 24

Încă un pacient, victimă a incendiului de la Institutul Matei Balș, a decedat. Bilanțul tragediei a ajuns la 24
Captură Video - Digi24

Încă o victimă a incendiului de la spitalul Matei Balș și-a pierdut viața, la mai bine de o lună de la tragicul eveniment. Potrivit gândul.ro, decesul s-a produs marți, 2 martie. Este vorba de un bărbat în vârstă de 60 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, acesta fiind cel de-al 24 mort ca urmare leziunilor suferite în timpul incendiului.

Totodată, aceleași surse au declarat că procuroriiParchetului de pe lângă Tribunalul Bucureștiau solicitat efectuarea unei necropsii pentru a stabili cauza morții și eventuala legătură între incendiu și decesul pacientului.

Reamintim că vineri, 29 ianuarie 2021, aproximativ102 paciențiau fost evacuațidintr-un pavilion al Spitalului Matei Balş din Capitală, ca urmare a izbucnirii unui incendiu.5 persoane au decedat în clădire.

Ce ajutoare vor primi familiile victimelor incendiului

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că Guvernul va acorda ajutoare pentru rudelel victimelor incendiului de pe 29 ianuarie.

”A fost aprobată o hotărâre de guvern prin care se propune acordarea de ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor aparținătoare a victimelor tragediei de la Institutul Național „Matei Balș”, soldat cu decesul unor bolnavi și rănirea altora. Se propune ca familiile celor afectați să beneficieze de un ajutor de urgență în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată