Incendiu de vegetație în Parcul Național Ceahlău: Există pericolul ca flăcările să se extindă spre pădure

Incendiu de vegetație în Parcul Național Ceahlău: Există pericolul ca flăcările să se extindă spre pădure

Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază în Parcul Național Ceahlău, într-o zonă stâncoasă, existând riscul ca focul să se extindă spre zona de pădure.

În zonă a intervenit un echipaj format din opt ofițeri ISU, reprezentanți ai Parcului Ceahlău și ai Serviciului de Salvamont.

Se pare că incendiul se manifestă pe o suprafață de câteva sute de metri pătrați, la 1.700 de metri altitudine, între două blocuri mari de stâncă din zona Poiana Stănilei.

„Încă de la deplasare noi am mers în zona superioară a masivului, practic deasupra cotei incendiului. Zona este foarte greu accesibilă, practic până nu se stinge de la sine (incendiul), nu văd cum s-ar putea interveni. Sunt poate câteva hectare de vegetație alpină care arde. Din păcate direcția vântului fiind dinspre sud înspre nord favorizează extinderea focului spre zona de pădure”, a declarat Raul Papalicef de la Serviciul de Salvamont Neamț.

Potrivit conducerii Parcului Național Ceahlou, incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la efectul de lupă al unui ciob de sticlă în razele soarelui.

La fața locului au mers mai multe echipaje de pompieri, însă acestea nu pot ajunge la locul incendiului din cauza terenului accidentat, însă vor rămâne în zonă pentru a monitoriza situația.

Incendiu de vegetație pe muntele Ceahlău

Embed: " />
Tags: