Incendiu în Hidrocentrala Turnu din județul Vâlcea. Zona a rămas sub supravegherea pompierilor: „Este o temperatură foarte mare”

Incendiu în Hidrocentrala Turnu din județul Vâlcea. Zona a rămas sub supravegherea pompierilor: „Este o temperatură foarte mare”
Foto simbol: Pixabay

Pompierii militari vâlceni au intervenit joi pentru stingerea unui incendiu izbucnit în incinta Hidrocentralei Turnu din stațiunea Călimănești, la stația unui generator, iar zona respectivă a rămas sub supravegherea pompierilor pentru a fi prevenită o eventuală reaprindere, au precizat reprezentanții ISU Vâlcea, potrivit Agerpres.

Pompierii au lichidat joi un incendiu în Hidrocentrala Turnu

ISU Vâlcea spune că la fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere și două echipaje medicale, care au acționat alături de voluntarii SVSU Călimănești și angajații hidrocentralei. Flăcările au fost lichidate după circa două ore.

„Astăzi, ora 10,57, am fost anunţaţi despre un incendiu izbucnit la Hidrocentrala Turnu. Am ajuns la locul intervenţiei la ora 11,14, unde am constatat că incendiul se manifestă la o staţie aferentă unui generator. Accesul în interior s-a făcut foarte greu pentru că era o cantitate foarte mare de fum, arzând materiale plastice care degajă o cantitate mare de fum. S-a intervenit doar cu aparatele de respirat cu aer comprimat din dotare, iar pentru stingere s-a acţionat doar cu stingătoarele cu pulbere din dotarea autospecialelor şi ale hidrocentralei, incendiul fiind declarat lichidat la ora 12,50. Din fericire, la acest eveniment, nu au fost înregistrate victime. Ca şi cauză probabilă – arc electric, împrejurare determinantă – foarte multe materiale plastice aflate în zonă”, a explicat inspectorul şef al ISU Vâlcea, colonel Dan Pascaru.

Zona în care s-a produs incendiul, spune col. Dan Pascaru, va rămâne sub supravegherea pompierilor astfel încât să fie prevenită o eventuală reaprindere, având în vedere că „stațiile s-au încâlzit foarte tare”.

„Va rămâne personal atât din cadrul Inspectoratului, cât şi de la locul de muncă, pentru a monitoriza zona respectivă. În urma arderii, toate utilajele, staţiile s-au încălzit foarte tare, este o temperatură foarte mare şi pentru a preveni o reizbucnire de incendiu vor rămâne în monitorizare până situaţia va fi sub control complet, adică nu va exista nicio posibilitate de reaprindere”, a adăugat inspectorul șef al ISU Vâlcea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:13 - Angel Tîlvar (MApN): Ziua Națională va găsi aproximativ 480 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU și misiuni de tip coaliție
17:56 - Meghan Markle a fost amenințată cu moartea când încă era membră activă a familiei regale britanice, susține Poliția din Londra: „Am avut echipe care au făcut cercetări”
17:55 - O ucraineancă şi-a găsit sfârşitul în judeţul Vâlcea. S-a spânzurat după ce a aflat că şi-a pierdut soţul şi fiul pe front
17:36 - Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Cehu Silvaniei, județul Sălaj (FOTO)
17:25 - Comisia Europeană își menține propunerea de suspendare a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei: „Există în continuare un risc pentru bugetul UE”
17:21 - O celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României pe 1 Decembrie
16:56 - Coaliția de guvernare din Italia a retras amendamentul care ar fi permis și în 2023 furnizarea de armament către Ucraina fără aprobarea parlamentului
16:54 - Vaslui: Un bărbat a fost trezit din somn de poliţişti şi încătuşat pe loc, după ce a adormit la volanul maşinii cu care făcuse accident
16:35 - Mircea Geoană: Sunt convins că Grupul de luptă NATO din România va ajunge la nivel de brigadă
16:13 - Expoziția de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” a lui Constantin Flondor, la Galeria Română până pe 4 ianuarie. Vernisajul are loc pe 6 decembrie