Incendiu la Penitenciarul Rahova! Deținutul care și-a dat foc la celulă a murit

Incendiu la Penitenciarul Rahova! Deținutul care și-a dat foc la celulă a murit
foto: .b365.ro

Doisprezece persoane au ajuns la spital în urma unui incendiu care a izbucnit în Penitenciarul Rahova, 70 de persoane încarcerate în apropierea celulei incendiate au fost evacuate. Deţinutul Alexe Nicolae, care şi-a incendiat celula, a murit la spital, arată libertatea.ro.

"Angajații penitenciarului au intervenit de urgență folosindu-se de echipamentul de dotare, de extinctoare și furtune cu apă, și focul a fost stins în aproximativ două ore. 67 de deținuți au fost evacuați în alte zone sigure ale penitenciarului. 11 gardieni au fost transportați la spital. Aceștia, dar și deținutul care se află în continuare internat, se află în afara oricărui pericol. Lucrăm acum la îndepărtarea daunelor materiale. (…) Deținutul era fumător și avea asupra sa brichetă. S-a folosit de brichetă pentru a da foc celulei", a declarat Gabriela Livadariui, purtător de cuvânt al Penitenciarului.

O reacţie a venit şi din partea Ministerului Justiţiei. Raluca Prună spune că autorităţile şi au făcut datoria cum trebuie în acest caz.

"Eu nu am informații că s-ar fi încercat o mușamalizare. Cu privire la domnul Alexe Nicolae, că acesta este numele lui, a existat un incident care a început deja de ieri dimineață, cred că pe la ora 09,00, a încercat nu să dea foc, a distrus o saltea. Se afla singur în camera de detenție, are, am înțeles, niște probleme de sănătate mentală, a fost un prim incident ieri dimineață și aseară, la ora 22,00 și-a incendiat cazarmamentul, deci saltelele de acolo, după care s-a refugiat în grupul sanitar", a spus Prună, la finalul unui briefing la Ministerul Justiției.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)