Incendiu la Penitenciarul Rahova. Zeci de deținuți au fost evacuați (VIDEO)

Incendiu la Penitenciarul Rahova. Zeci de deținuți au fost evacuați (VIDEO)
Foto: citynews.ro

UPDATE: Deținutul și cadrele sunt în afara oricărui pericol, a transmis Gabriela Livadariu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Rahova. Aceasta a mai precizat că deținutul în cauză are o condamnare de doi ani cu executare pentru tâlhărie și că se afla la Rahova doar în tranzit, el urmând a-și ispăși pedeapsa la o altă unitate.

Livadariu a mai precizat că angajații penitenciarului au acționat de urgență imediat ce au fost văzute flăcările, iar 67 deținuți au fost evacuați în alte spații din interiorul penitenciarului. Ulterior, ei au revenit în camerele în care au fost repartizați, după ce au fost evaluați medical.

Secția 19 de Poliție a fost anunțată pentru a demara cercetările.
Purtătorul de cuvânt a mai precizat că deținutul a putut da foc în camera în care se afla pentru că regulamentul permite fumătorilor să aibă o brichetă la ei.

Purtător de cuvânt al Penitenciarului Rahova, despre incendiul declanșat de un deținut

#DIRECT_ONE_0dwk5s#

Incendiu la Penitenciarul Rahova. Un deținut aflat singur în camera de detenție a reușit să declanșeze un incendiu, iar pompierii au avut nevoie de două ore pentru a lichida flăcările, informează B1 TV.

Incidentul a avut loc duminică în jurul orei 22.00. 67 de deținuți au fost evacuați, iar 11 cadre ale penitenciarului au ajuns la spital pentru a fi tratate deoarece au fost intoxicate cu fum.

Penitenciarul a declanșat o anchetă pentru a stabili cum anume a reușit deținutul să dea foc în camera de detenție. Totodată se vor stabili și pagubele create.

Incendiu la Penitenciarul Rahova. Zeci de deținuți au fost evacuați

#DIRECT_ONE_i3x8ge#

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)