Incendiu la un depozit improvizat de deşeuri din municipiul Bârlad

Incendiu la un depozit improvizat de deşeuri din municipiul Bârlad

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seara, la un depozit improvizat de colectare a deşeurilor din municipiul Bârlad, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, conform Agerpres.

Incendiu devastator la un depozit improvizat

Alarmați, localnicii au apelat numărul unicde urgență 112 pentru a informa autoritățile competente cu privire la tragedia din municipiu. La fața locului s-au deplasato autospecială de stingere cu apă şi un echipaj specializat pentru lichidarea incendiului.

”Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi un echipaj specializat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit improvizat pentru gunoaie, în municipiul Bârlad, pe strada Alexandru Vlahuţă. Localnicii au sunat la numărul de urgenţă 112 deoarece erau afectaţi de fumul dens.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din județulVaslui, Marius Stanciu.

În cele din urmă, focul a fost stins. Cu toate acestea, incendiul a provocat daune considerabile.

”Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Au ars aproximativ cinci tone gunoaie, reziduuri menajere şi diverse materiale plastice, precum şi circa 2.000 de metri pătraţi vegetaţie uscată”, a mai spusreprezentantul ISU.

În urma cercetărilorefectuate la faţa loculu reiese faptul că incendiul a fost provocat de mai multe persoane care au dat foc unor deşeuri în zonă.

Numeroase incidente

Un altincendiua izbuncnit în urmă cu o lună pe Șoseaua Chitilei din nordul Capitalei. Pompierii au încercat minute în șirsă stingă focul care s-a extins la 2 imobile cu zeci de autospeciale.

În total, au fost evacuate 22 de persoane, dintre care 9 au au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la spital.

O clădire a fost distrusă de flăcări, după careincendiul s-a extins la altă locuință și există riscul ca focul să se propage și la a treia.

”Primele forțe ajunse la caz au comunicat căincendiul a afectat în mare proporție aceasta clădire și s-a extins la o alta locuinta P+M, cu posibilitate foarte mare de a se propaga si la un bloc de tip P+3. Au fost luate masuri pentru evacuarea imediata a locatarilor din bloc. Suprafata totala afectata deincendiueste de 400 mp”, se arată într-un comunicat transmis de ISU, potrivitobservatornews.ro.

Potrivit pompierilor, propagareaincendiului a fostfavorită de faptul că locuințele și anexele sunt lipite între ele.

Tags: