Incendiu puternic la un depozit de deşeuri mase plastice din Arad. „Intervenţia este foarte dificilă din cauza lipsei surselor de apă”

Incendiu puternic la un depozit de deşeuri mase plastice din Arad. „Intervenţia este foarte dificilă din cauza lipsei surselor de apă”

Un incendiu puternic a izbucnit, joi seara, la un depozit de deşeuri mase plastice din Arad. Intervenţia pompierilor este îngreunată de lipsa surselor de apă, potrivit Mediafax.

Incendiul a izbucnit la un depozit de deşeuri mase plastice de pe Calea Bodrogului din municipiul Arad, în apropierea pădurii Ceala şi a Aeroportului Internaţional Arad.

La fața locului s-au deplasat 27 de pompieri cu cinci autospeciale.

„Incendiul se manifestă la un depozit de deşeuri de mase plastice, o hală de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, ard circa 600 de metri pătraţi din hală, generalizat, cu degajări mari de fum, flacără, iar curtea este plină cu deşeuri de masă plastică, aproximativ 1.000 de metri pătraţi.

Intervenţia este foarte dificilă din cauza lipsei surselor de apă, depozitul neavând niciun hidrant şi imposibilitatea accesului cu autospeciale, echipajele fiind nevoite să facă linii de furtun de circa 300-400 metri. Se acţionează cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare şi încă o autospecială de stingere care face aprovizionarea cu apă a servanţilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca, care a mai precizat că incendiul nu se va propaga la construcţiile învecinate.

Pompierii urmează să stabilească, dupăfinalizarea misiunii,carea fost cauza incendiului.