Incendiu puternic la un depozit din Ilfov: Tone de documente din arhivele unor bănci și companii au ars (VIDEO)

Incendiu puternic la un depozit din Ilfov: Tone de documente din arhivele unor bănci și companii au ars (VIDEO)

Tone de documente importante au fost distruse în incendiul care a cuprins un depozit al unei companii de arhivare din judeţul Ilfov. 15 autospeciale au intervenit pentru a stinge și ultimul focar. O sută de pompieri au făcut noapte albă în încercarea de a pune capăt flăcărilor care au cuprins hala din Dărăşti, în care era pastrată arhiva mai multor bănci şi companii. În total 150 de clienți.

Flăcări puternice au mistuit depozitul din Ilfov în care se aflau arhivele unor companii importante din România. 20 de mii de metri cubi de documente se aflau in hală. Potrivit pompierilor acestea au fost in mare parte distruse.

Hala, care era pe structură metalică, s-a prăbuşit parţial. Din cauza căldurii exista riscul prăbuşirii integrale a cladirii, ceea ce a impus intervenţia pompierilor cu autospeciale de stingere a focului de la înălţime. O suta de pompieri n-au avut clipă de răgaz o noapte întreaga. S-a intervenit continuu cu 15 autospeciale de stingere și cu 3 mașini de descarcerare.

Focul a izbucnit încă de la lăsarea serii. Un nor dens de fum a cuprins întreaga zonă unde era amplasată hala.

Din cauza vântului puternic, incendiul se extindea iar pompierii au luat măsuri.

"Este vorba despre o ardere generalizată la o hală cu o suprafață de aproximativ o mie metri pătrați. 80% din suprafața halei e afectată în interior. Între această hală și o altă hala învecinată s-a creat un spațiu tampon pentru a opri înaintarea flăcărilor", a precizat Daniel Vasile de la ISU București-Ilfov.

Au fost aduse și motopompe pentru alimentare din surse fără presiune.

Potrivit pompierilor, hala comunica cu o altă.

"În interior sunt stive cu hârtie, maculatura, arhivă, dar și produse electronice, calcululatoare, unități, echipamente de stocare și servere", a mai spus Daniel Vasile.

Incendiu puternic la un depozit din Ilfov: Tone de documente din arhivele unor bănci și companii au ars

#DIRECT_ONE_qc68tw#