Incendiul de la incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi: A fost găsită o persoană decedată

Incendiul de la incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi: A fost găsită o persoană decedată
sursa foto: Ministerul Mediului

În zona afectată de incendiul izbucnit miercuri la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi a fost găsită o persoană decedată care se presupune că ar fi pus focul, transmite Agerpres.

Deși focarele au fost stinse, intervenția pompierilor continuă: “Mai sunt focare vizibile, însă cu siguranţă arde mocnit pe dedesubt, acolo unde nu avem acces să ajungem cu apă. Colegii au pătruns în zona afectată, acolo unde am presupus că poate fi persoana şi au găsit-o”, informează joi ISU Prahova.

Întrucât în curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, s-a luat în calcul ipoteza că în interiorul halei a fost surprinsă o persoană, însă pompierii nu au putut intra miercuri, întrucât construcţia a fost extrem de mult degradată, planul ei s-a prăbuşit şi nu prezenta siguranţă. În urma incendiului au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT.

Societatea de incinerare a deșeurilor din Brazi, acolo unde s-a produsincendiul puternicde miercuri dimineață, avea activitatea suspendată, anunță ministrul Mediului, după ce a fost să vadă ce s-a întâmplat. De altfel, firma este deja vizată de un dosar penal pentru încălcarea legislației mediului.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat, în cadrul Știrilor B1 TV că incendiul e extrem de greu de stins, din cauza cantității mari de deșeuri depozitate acolo, dar măsurătorile nu au arătat depășiri ale limitelor admise de poluare.