Înmormântare de lux la Timișoara: Traficul din centrul orașului, blocat de un cortegiu funerar al clanului țigănesc Cârpaci

Înmormântare de lux la Timișoara: Traficul din centrul orașului, blocat de un cortegiu funerar al clanului țigănesc Cârpaci

O înmormântare de rromi a îngreunat traficul la Timişoara. Unul dintre cele mai înstărite clanuri din oraş, vestitul clan Cârpaci, l-a condus pe ultimul drum pe fiul unui bulibaşă. Ca să respecte tradiţia, cortegiul funerar a blocat unul dintre cele mai importante bulevarde.

Cortegiul funerar a blocat una dintre principalele artere din oraş în toiul zilei.

Fiul lui Bobocel, Gheorghe Cârpaci, a murit la numai 26 de ani. Cântărea nu mai puţin de 260 de kilograme, aşa că rudele s-au chinuit să urce sicriul în camionul care urma să-l conducă pe ultimul drum.

Romii recunosc că nu se uită la bani atunci când vine vorba de un eveniment important. Cu toţii trăiesc de ani buni în Germania.

„Noi suntem o comunitate de rromi în Germania, în cetatea Frankfurt, în care suntem aproape 700 de familii de rromi. De fiecare dată când avem o tragedie ca aceasta, de fiecare dată noi suntem disponibili să venim cu toții”, a declarat Rudolf Stancu, liderul rromilor din Banat.

La înmormântare au participat rromi veniţi din Franţa, Belgia, Germania, Italia, Franţa şi chiar Statele Unite. Mulţi dintre ei se aflau deja în ţară. S-au întors la începutul lunii august pentru nunţile şi botezurile fastuoase organizate.

Ultima oră