Managerul Institutului ”Marius Nasta”: Mor mulți pacienți, pentru că la noi vin multe cazuri grave / În România avem o mare problemă cu declararea infecțiilor nosocomiale (VIDEO)

Managerul Institutului ''Marius Nasta'': Mor mulți pacienți, pentru că la noi vin multe cazuri grave / În România avem o mare problemă cu declararea infecțiilor nosocomiale (VIDEO)
Foto: Captură B1 TV

În acest moment avem cinci pacienți confirmați cu acinetobacter, trei au decedat, a anunțat Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”.

Mahler a mai precizat că în institut mor mulți pacienți, pentru că numărul de cazuri grave este mai mare decât în alte părți și pentru că ajung prin transfer mulți bolnavi cu prognostic rezervat.

Managerul institutului a mai declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că, într-adevăr, în România există o mare problemă cu declararea infecțiilor nosocomiale.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Raportul de la Cantacuzino evidențiază următoarele: pacientul care a venit de la Balș are o tulpină proprie, care nu se regăsește la ceilalți pacienți. E tulpina cu care a venit, ceea ce mie-mi demonstrează că a fost corect izolat și tratat în Institutul ”Marius Nasta”. Deci infecția nu s-a răspândit la ceilalți pacienți. Pacienta de 40 de ani care a decedat a avut și ea tulpina ei proprie, nu s-a transmis infecția la ceilalți pacienți, a fost corect izolată și tratată. Pacientul care a fost izolat în triaj, în vârstă de 68 de ani, are aceeași tulpină cu femeia care e acum în terapie intensivă și care are 78 de ani. O altă pacientă, care a decedat la începutul săptămânii trecute, are o tulpină proprie, care nu corespunde ca subtip cu tulpina de la pacienții care încă trăiesc. Avea tot în jur de 80 de ani.

Anunțul către DSP l-am făcut în data de 9 februarie, când s-a declanșat ancheta epidemiologică. Toate foile din terapie intensivă ale pacienților internați sunt evaluate de medicii epidemiologi.

În Institutul ”Marius Nasta” mor mulți pacienți, pentru că numărul de cazuri grave este mai mare decât în alte părți. Avem mulți pacienți primiți prin transfer, cu o clasă de risc extrem de mare și un prognostic rezervat. În acest moment avem 5 pacienți confirmați cu acinetobacter, 3 au decedat.

Eu cred că în România avem o mare problemă cu declararea infecțiilor nosocomiale”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”.

Conferința de presă a avut loc în contextul în care o sursă din spital, confirmată și de o sursă din Ministerul Sănătății, a susținut, pentru Libertatea, că sunt 18 pacienți în cazul cărora se suspectează că au fost infectați cu bacterii nosocomiale, dintre care 9 au decedat, de la începutul acestui an. (Detalii AICI)

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori