Întâlnire CNCAV pentru demararea campaniei de vaccinare anti-COVID. Premierul interimar, Nicolae Ciucă: Infectarea cu virusul Sars-Cov-2 nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou

Întâlnire CNCAV pentru demararea campaniei de vaccinare anti-COVID. Premierul interimar, Nicolae Ciucă: Infectarea cu virusul Sars-Cov-2 nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, prezidată de premierul interimar Nicolae Ciucă, s-a întrunit marți pentru a analiza stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, în condițiile în care 10.000 de doze de vaccin urmează să ajungă în Româniape 26 decembrie.

În cadrul ședinței au fostdiscutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a transmis căîn continuare se impune respectarea măsurile igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor formulate de experții în sănătate, deoarece „infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou”, potrivit comunicatului transmis deCNCAV.

Vaccinarea nu va fi obligatorie,ci voluntară şi gratuită

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că înperioada dintre Crăciun şi Revelion, România va primiotranşă simbolică de 10.000 de doze de vaccin.Imunizareava fi organizată încentre precumRomexpo sau Arena Națională. Acesta a reamintit că vaccinarea nu este obligatorie, ci voluntară şi se va efectua gratuit.

Vaccinarea nu împiedică infectarea. Numai că ajungem la acel moment în care putem face cel mult o formă uşoară sau asimptomatică de boală. Nu este cu acea putere de transmitere a unui virus ca la cel care nu este vaccinat. (…) Ajungem la acea imunizare în care 60 – 70% din populaţie prezintă anticorpi, precum şi o apărare celulară şi nu vom avea acelaşi număr de boli exprimate clinic sau acelaşi număr de decese„, a spus acesta, la Digi 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe