Întorsătură de situație în cazul oamenilor lui Oprea! Ministrul Educației: Nu se poate renunța la doctorat

Întorsătură de situație în cazul oamenilor lui Oprea! Ministrul Educației: Nu se poate renunța la doctorat
foto: capital.ro

Nouă persoane publice care au obținut doctoratul la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" a SRI, dintre care opt avându-l ca îndrumător pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, au făcut o cerere de renunțare benevolă la titlul de doctor. În acest context, ministrul Educației Mircea Dumitru le strică planurile, anunțând că titlul de doctor nu poate fi retras și că, potrivit regulamentului, cei 9 trebuie să aștepte pronunțarea Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare cu privire la plagiat, arată digi24.ro.

"Noul regulament prevede că trebuie să aștepte să se pronunțe CNATDCU asupra existenței sau inexistenței unui malpraxis academic în tezele de doctorat. Pentru moment, regulamentul așa cum e nu ne permite ca doar pe baza unei renunțări unilaterale să putem retrage titlurile", a explicat Mircea Dumitru.

Conform ministrului, nici chiar doctorandul recunoaște că a plagiat, nu i se poate retrage titlul de doctor fără un verdict din partea CNATDCU.